1. Home
  2. Vesti
  3. EU ponovo smanjuje kaznene carine na kineske električne automobile – Kina želi da pregovara
EU ponovo smanjuje kaznene carine na kineske električne automobile – Kina želi da pregovara
2

EU ponovo smanjuje kaznene carine na kineske električne automobile – Kina želi da pregovara

123
2
Podelite sa prijateljima:

Kaznene carine, o kojima se mnogo pričalo, na električne automobile proizvedene u Kini i prodate u Evropi sada se prilagođavaju po drugi put za kratko vreme. Istovremeno, Kina se otvara za dubinsku saradnju kako bi izbegla carine.

Najniža carina je pripala Tesli. One su sada dodatno smanjene sa 9 na 7,8 odsto, što se dodaje uobičajenoj uvoznoj dažbini od 10 odsto kojom su pokriveni svi automobili. Istovremeno, najavljuje se da će Geely dobiti smanjenje sa 19,3 na 18,8 odsto.

Rečeno je da je odluka iza sniženja nova informacija koju su proizvođači automobila predali istražiteljima Evropske komisije.

Dužnosti BYD-a ostaju nepromenjene na 17 odsto, dok SAIC Motors, koji je odlučio da ne sarađuje sa istražiteljima EU, dobija malo smanjenje sa 36,6 na 35,3 odsto. Ostale kompanije koje sarađuju u istragama dobijaju standardnu carinu od 20,7 odsto.

Kina je shvatila da je EU ozbiljna u vezi sa carinama i sada želi da pregovara kako bi pronašla odgovarajuće rešenje. Kineski zamenik ministra trgovine Li Fei je u saopštenju rekao sledeće:

– Kina je voljna da nastavi da blisko sarađuje sa evropskom stranom na postizanju rešenja koje ispunjava zajedničke interese obe strane i koje je u skladu sa pravilima STO u cilju promovisanja zdravog i stabilnog razvoja ekonomskih i trgovinskih odnosa između Kine i EU.

AutoRepublika

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Poznanik se zaposlio u kineskoj firmi(kod nas)..I zamislite masine se stalno kvare.😆