1. Home
  2. Vesti
  3. Rusi dobili još jedan hibridni kineski krosover – Wey 07
Rusi dobili još jedan hibridni kineski krosover – Wey 07
0

Rusi dobili još jedan hibridni kineski krosover – Wey 07

191
0
Podelite sa prijateljima:

U hijerarhiji koncerna GWM (Great Wall Motor), brend Wey je odgovoran za skupe krosovere i minivenove, a svi najnoviji modeli imaju benzinsko-električni pogon.

Wey se pojavio na ruskom tržištu početkom ove godine, prvorođenac je bio krosover srednje veličine Wey 05. Sada će mu se pridružiti i veći Wey 07, koji se u Kini prodaje od početka 2023. pod imenom Wey Lanshan.

Wey 07 sa tri reda sedišta pripada istoj klasi kao i krosoveri Lixianga koji su popularni u Rusiji. Ovo je zaista veliki krosover: dužina – 5.156 mm, širina – 1.980 mm, visina – 1.805 mm. Međuosovinsko rastojanje je 3.050 mm, a klirens je 180 mm.

U Kini se Lanshan nudi sa dve opcije dizajna enterijera, ali je najavljena treća za rusko tržište, koja ranije nije bila dostupna. Njegova karakteristika su odvojeni ekrani instrumenata (12,3 inča) i medijski sistemi (14,6 inča), dok kineske verzije uvek imaju tri displeja. Drugi red ima dva odvojena sedišta, što znači da je ukupan kapacitet šest osoba.

Zapremina prtljažnika je 239 litara, a ako se preklopi treći red, formira se pregrada od 1.040 litara.

Hibridni pogon krosovera Weya 07 sastoji se od 1,5-litarskog benzinskog turbo motora (150 KS, 220 Nm) i dva elektromotora. Jedan od motora je integrisan u dvostepeni menjač i pokreće prednje točkove zajedno sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, a drugi je ugrađen zasebno na zadnju osovinu.

Homologovana 30-minutna snaga prednjeg elektromotora je 95 KS, zadnjeg – 109 KS. Ali vršne brojke su veće, tako da je maksimalna snaga čitavog pogonskog sklopa 517 KS i 930 Nm. Kapacitet litijum-jonske CATL-ove trakcione baterije je 42,5 kWh, što bi trebalo da bude dovoljno za 201 km čisto električne vožnje po NEDC-u. Maksimalni domet je 1.140 km. Sa brzim punjenjem od 61 kW, baterija se od 0 do 80% dopunjava za 25 minuta.

Krosover sa masom od 2.685 kg može da ubrza do 100 km/h za 4,9 s, maksimalna brzina je 190 km/h.

Jedini nivo opreme Premium za oko 68 hiljada evra je pripremljen za Rusiju. Lista opreme mu je prilično bogata: šest vazdušnih jastuka, napa kožna obloga, prvi i drugi red sedišta sa električnim podešavanjem, grejanje, ventilacija i masaža, trozonska automatska klima, projektor na vetrobranskom staklu, audio sistem sa šesnaest zvučnika, set svih vrsta elektronskih asistenata vozača i felni od 20 inča.

Plus je dodatno prilagođen ruskim uslovima, uključujući grejanje vetrobrana, retrovizora i mlaznica za pranje stakala. Karoserija je podvrgnuta dodatnoj antikorozivnoj obradi, ugrađen je veći rezervoar za pranje. Na izbor je ponuđeno pet boja karoserije.

Online porudžbine za Wey 07 primaće se 13. septembra, a automobili će stići u salone do 7. oktobra. Marku Wey prodaju zvanični prodajni saloni Tank, a oni su odgovorni i za servisno i garantno održavanje.

AutoRepublika

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments