1. Home
  2. Vesti
  3. Kris Haris je upozoravao BBC da će „neko da nastrada“ tokom snimanja Top Geara
Kris Haris je upozoravao BBC da će „neko da nastrada“ tokom snimanja Top Geara
2

Kris Haris je upozoravao BBC da će „neko da nastrada“ tokom snimanja Top Geara

535
2
Podelite sa prijateljima:

Britanska televizijska kuća BBC je barem privremeno suspendovala dalje snimanje nekada veoma popularnog serijala nazvanog „Top Gear“. Mnogi će reći da je emisija značajno izgubila na popularnosti još pre desetak godina, kada je BBC odbio da produži ugovore sa čuvenom trojkom voditelja sa imenima Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej, a Top Gear je zatim prošao kroz seriju predstavljanja nekih veoma zvučnih imena u biznisu.

Pričamo o Krisu Evansu i Metu Leblanku, koji su se zadržali veoma kratko. Situacija se stabilizovala kada je dovedena poslednja trojka, a to su Kris Haris, Fredi Flintof i Pedi Meginis.


Poslednja sezona pod brojem 33 se emitovala na malim ekranima još u decembru 2022. godine. Snimanje naredne sezone je započelo nedugo kasnije, pre nego što je tada 45-godišnji Flintof učestvovao u velikoj nesreći na stazi Top Geara. Izgubio je kontrolu nad Morganom na tri točka i automobil se prevrnuo nekoliko puta. Brzo je helikopterom prebačen u lokalnu bolnicu i njegov oporavak je trajao godinama. Flintof se uglavnom (fizički) oporavio od povreda, ali mentalni proces traje do današnjeg dana.

BBC je brzo reagovao i obustavio dalje snimanje 34. sezone, a kao razlog se spominje upravo povreda Flintofa. Iako bi bilo lako zaključiti da bi Top Gear mogao samo da zaposli novog voditelja, ali ova nesreća je bila samo jedna u nizu, i uticala je do te mere da se umešala i  britanska agencija za bezbednost na radnom mestu HSE (Health and Safety Executive).

Svi se sigurno sećamo nesreće nekadašnjeg voditelja Hamonda od pre par godina baš tokom snimanja, kada je izbegao smrt za dlaku. I sam Flintof je ranije BBC-u iznosio svoje primedbe na račun bezbednosti tokom snimanja. Ovi su ga ignorisali i rekli da je bezbednost na najvećem nivou, a baš tokom snimanja te epizode je voditelj doživeo spomenutu nesreću. BBC će kasnije da isplati voditelju sumu od čak 11,2 miliona dolara.


Njegov kolega Kris Haris je nedavno dao intervju na podkastu „The Joe Ragan Experience“ i tada je po prvi put pričao o spomenutom incidentu. Haris se prvo osvanuo na svoju karijeru i rekao da nije neko ko voli da se žali jer ipak „zarađuje za hleb“ radeći nešto što voli i o čemu mnogi sanjaju.

Iz tog razloga, nije imao u planu da kritikuje BBC, ali je povreda Flintofa promenila mnogo toga. Kaže da je samo par meseci pre incidenta razgovarao sa čelnicima televizijske kuće i rekao im, „neko će da pogine tokom snimanja ukoliko ne dođe do drastičnih promena“. Pri tom je spomenuo snimanje scene na Tajlandu kada je polomio ruku.

Zatim se osvrnuo na sam incident Flintofa i kako su dvojica voditelja uvek razgovarali pre vožnje svakog automobila. Međutim, do toga nije došlo ovaj put najviše zato što je BBC zakazao snimanje voditeljima u različita vremena, pa je Flintof, inače relativno neiskusan vozač za velike brzine, seo za volan Morgana na tri točka i kasnije izgubio kontrolu.


Tehnički gledano, BBC nije otkazao Top Gear već samo trenutno stao s produkcijom. Haris se nada vratiti na posao jednog dana, ali smatra da televizijska kuća mora da napravi velike izmene ako do toga dođe.

AutoRepublika

(535)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Voziti krivine sa vozilom na tri tocka je cisti ruski rulet! Zasto je Morgan odlucio da napravi taj auto? Imaju li oni uopste inzinjere?

Neko sa strane

Koliko tek na putevima ima vozila sa 2 točka koja su, ja bih rekao, još veći rulet za vožnju, pa ih i dalje inžinjeri konstruišu i narod kupuje? Bio bi opasan i sa 6 točkova onog momenta kad vozač pređe preko mogućnosti vozila i fizike.