1. Home
  2. Vesti
  3. Izdanje Raptor Forda Bronca i Rangera sada sa više snage
Izdanje Raptor Forda Bronca i Rangera sada sa više snage
1

Izdanje Raptor Forda Bronca i Rangera sada sa više snage

78
1
Podelite sa prijateljima:

Džim Farli je često kritikovan kao čovek koji je u velikoj meri oštetio imidž Forda zahvaljujući velikom broju opoziva. Ali isto bi tako trebalo pohvaliti gospodina Farlija u kategorijama gde zaslužuje takve reči. Primera radi, nije se rešio nekih kultnih modela poput Mustanga, iako je potražnja za njim relativno mala, a pritom nam je podario i ekstremna izdanja modela koja se baš i ne uklapaju u današnju strategiju gde se sve vrti oko niže potrošnje goriva ili što niže emisije izduvnih gasova.

Uzmimo za primer Raptor izdanja modela Bronco i Ranger. Pravo je čudo što uopšte postoje u današnjim vremenima i još veće je iznenađenje što nisu na struju, pa nemaju čak ni hibridnu verziju. Oba modela pokreće 3,0-litarski turbobenzinac sa šest cilindara i razvija 405 konjskih snaga u Rangeru, odnosno trinaest „grla“ više u Broncu.


Ford sada nudi vlasnicima relativno pristupačnu opciju da značajno podignu snagu na svojim ljubimcima. Konkretno, za svega 825 dolara, oba vozila će dobiti povećanje snage na 455 „grla“ dok obrtni momenat skače sa 583 na 727 Nm. Veće brojke su ostvarene zahvaljujući izmenama u softveru, a sve modifikacije će biti urađene od strane Fordovih inženjera u zvaničnim servisima. Spomenućemo da sa njima stiže i standardna garancija u trajanju od tri godine ili 57.600 kilometara, zavisno šta pre istekne.

Rangeru je potrebno 5,3 sekunde da ubrza iz mirovanja do 100 km/h dok je Bronco za 0,3 sekunde sporiji u fabričkom izdanju. To bi u teoriji trebalo da označi da će oba vozila moći da dostignu isto ubrzanje za manje od pet sekundi nakon spomenutih modifikacija.

Ali to nije sve, pa će tako svi oni koji planiraju da učestvuju u događaju nazvanim „Raptor Rally“ dobiti dodatnih 20% popusta. Reč je o skupu koji će se održati 21. septembra u američkoj saveznoj državi Juti, a pozvani su svi vlasnici izdanja Raptor modela F-150, Bronco i Ranger. Među gostima će biti razni profesionalni vozači za volanom Forda, a biće predstavljene i razni tjuning delovi uz demostracije šta se može očekivati u budućnosti.


Ovo inače nije prvi put da američki gigant nudi priliku da vlasnici dobiju više „konja“ na svojim metalnim ljubimcima i to za srazmerno malo novca. Sličan paket je ranije postojao i na 2,3 i 2,7-litarskim turbobenzincima koji se ugrađuju u modele Explorer ST i Mustang.

AutoRepublika

(78)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Zaista za svaku pohvalu u ova sumanuta „ekološka“ vremena.

A još više to da za samo 825 dolara i kao već realizovani kupac na svom „polovnjaku“ dobijate dodatno povećanje snage sa 405 na 455 ks i maks. obrtnog momenta sa 583 na 727 Nm. U Evropi bi kupci od „domaćih brendova“ za te novce dobili „onu stvar“ (da mi Bog oprosti na vulgarnosti ).