1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nova Škoda Superb je dobila verziju Sportline
Nova Škoda Superb je dobila verziju Sportline
0

Nova Škoda Superb je dobila verziju Sportline

299
0
Podelite sa prijateljima:

Asortiman modela Škode Superba nove generacije dopunjen je verzijom Sportline, dizajniranom u „sportskom“ ambijentu.

Takve varijante su dugo bile tradicionalne za modele češke marke (prvi put se takva verzija pojavila početkom devedesetih u hečbeku Škoda Favorit), ne nude značajna tehnička poboljšanja, ali se mogu pohvaliti proširenom listom opreme i dekoracijama.

Ovo se dogodilo i ovog puta, jer je glavna karakteristika Superba Sportline obilan crni dekor – ovaj završni nivo se koristi za masku hladnjaka, kućišta bočnih retrovizora, lajsne, šine za prtljag i ukrase branika. Već u baznom paketu, ovi Superbovi su opremljeni matričnim farovima i sistemom za ulazak bez ključa.

Crne felne od 18 inča upotpunjuju izgled, iako su uz doplatu uključene još dve opcije „cipela“ za inč veće. Izgled upotpunjuju oznake „Sportline“ na prednjim branicima i petim vratima.

I u unutrašnjosti postoji doza sportskog duha. Prednja sedišta su oblikovana integrisanim naslonima za glavu. Električno su podesivi, grejani, imaju masažer i presvučeni su antilop materijalom. Opciono su dostupna naprednija sedišta sa ventilacijom, kombinovana presvlaka od kože i kožne folije i ergonomski sertifikat AGR (nemačka organizacija koja proučava prevenciju povreda kičme).

Sportski ambijent unutrašnjosti je takođe naglašen trokrakim volanom sa „Sportline“ logom, dekorom nalik ugljeničnim vlaknima, čeličnim jastučićima za pedale, crnim plafonom i svetlosnim efektima proširenih kontura. Istovremeno, Škoda naglašava očuvanje izuzetne praktičnosti Superba: zapremina prtljažnika liftbeka je 645 litara, a karavana 690 litara.

Glavna tehnička inovacija je vešanje sa klirensom smanjenim za 15 mm. Uz doplatu se nude adaptivni amortizeri DCC Sport sa izborom režima vožnje.

Sportline se može naručiti sa svim trenutno dostupnim pogonskim jedinicama za Superb, osim sa plug-in hibridom. Reč je o benzinskim turbo motorima 1.5 eTSI (150 KS, 250 Nm) i 2.0 TSI (265 KS), kao i turbodizel 2.0 TDI (150 ili 193 KS). Sve navedene verzije imaju sedmostepeni DSG sa dve spojnice.

Nova Škoda Superb Sportline pojaviće se na evropskom tržištu na jesen. Trenutno osnovni Superb u Nemačkoj košta od 38.900 evra, ali za bogatu verziju Laurin & Klement traže najmanje 49.200 evra.

AutoRepublika

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments