1. Home
  2. Prezentacije
  3. GMC osvežio model Terrain
GMC osvežio model Terrain
0

GMC osvežio model Terrain

61
0
Podelite sa prijateljima:

Nekadašnji glavonja unutar General Motorsa po imenu Bob Lac je nedavno odgovarao na pitanje medija kako je odluka pala koji brendovi će preživeti svetsku krizu od pre petnaestak godina. Političari su želeli da se reše i GMC-a, ali su se brzo predomislili kada im Lac otvorio knjige i pokazao koliko je ovaj brend zapravo profitabilan.

Zapravo toliko profitabilan da General Motorsu donosi više novca nego Chevrolet, Cadillac ili bilo ko drugi.


Kako je to moguće kada skoro niko izvan Amerike nije ni čuo za GMC? Pa zato što su svi modeli marke zasnovani na mnogo jeftinijim Chevroletima, ali su toliko napucani opremom da zapravo ulaze u premijum klasu. GMC je protekle godine isporučio 563.677 jedinica „preko bare“, od čega je oko 40% otpalo na luksuzni pikap kamionet Sierra.

Najjeftiniji model brenda se zove Terrain i pripada klasi kompaktnih krosovera, a protekle godine, prodaja je pala za 17% na 71.857 primeraka. To je dalo znak GMC-u da je vreme za novo osveženje.

Terrain je originalno predstavljen još 2010. godine i trenutno je u drugoj generaciji. Prošlo je šest godina od potpuno novog pokolenja, uz još jedno osveženje 2022. godine, a Terrain je i dalje zasnovan na bratskom modelu Chevrolet Equinox.


I šta je onda novo za 2025. godinu? Pa zapravo malo toga. Nešto prošireni farovi i maska hladnjaka razlikuju ovaj krosover od prethodnika, a GMC se posebno potrudio da unapredni bočni deo i na taj način smanji sličnost sa Equinoxom. Mnogo veće promene su u enterijeru gde sada možemo da vidimo 15,0-inčni monitor kao i vozačevo sedište koje može da se pomeri na petnaest različitih načina.

Tu su i novi materijali i različite boje zavisno da li vlasnik želi paket sa sportskim dugom ili onim za silazak sa asfalta ili pak samo dosadni porodični krosover. Kada spominjemo pakete, spomenućemo da konfiguracija Elevation menja dosadašnje SLE i SLT, AT4 je ponovo namenjen proterenskoj vožnji, a Denali luksuzu.

Jedini motor u izboru je 1,5-litarski turbobenzinac sa 175 konjskih snaga dok je menjač potpuno novi osmostepeni automatik. Terrain će u samom početku biti dostupan samo sa pogonom na sva četiri točka dok bi pogon na prednje točkove trebao da stigne nešto kasnije. Ovaj krosover se ranije mogao kupiti i sa moćnijim 2,0-litarskim turbobenzincem kao i štedljivim 1,6-litarskim turbodizelom, ali su oba eliminisana iz ponude zbog slabije potražnje.

Osveženi GMC Terrain stiže u izložbeno-prodajne salone do kraja godine, a početna cena bi trebalo iznositi oko 35 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(61)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments