1. Home
  2. Vesti
  3. Alternativni Range Rover Velar iz Koreje
Alternativni Range Rover Velar iz Koreje
3

Alternativni Range Rover Velar iz Koreje

566
3
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je prošle godine promenio vlasnika i postao deo južnokorejske KG grupe, SsangYong sada nastavlja proizvodnju automobila pod novim imenom: KGM (od „KG Mobility“).

Nakon lansiranja Torresa EVX-a, novi vlasnik korejskog proizvođača ima velike ambicije i to dokazuje predstavljanjem ovog novog KGM-a Actyona.

Druga generacija Actyona prati prvi model, SsangYong Actyon, koji je ušao u istoriju automobila kao prvi SUV-kupe na tržištu, prodavan od 2006. do 2018. godine. Pojavio je se dve godine pre čuvenog BMW-a X6.

Ovog puta, međutim, azijska kompanija je odbacila haotični dizajn i kreirala novi SUV sa ubedljivim stilom koji podseća na Range Rover Velar. Novi Actyon se odlikuje svojim kosim stubovima vetrobranskog stakla, koji stvaraju plutajući krov koji se naginje prema zadnjem delu, dajući osećaj fluidnosti.

Uticaj britanskog luksuznog SUV-a je takođe očigledan pozadi, sa širokom crnom trakom koja prolazi preko prtljažnika i uključuje tanke crvene farove. Model se odlikuje po dva optička bloka pozicionirana na dnu, koji se nastavljaju uz bočne strane sa crnim rubom. Još nije objavljena nijedna slika unutrašnjosti.

KGM Actyon će takođe biti na tržištu sa čisto električnim pogonom pozajmljenim od Torresa EVX-a i oslobađanjem 207 konjskih snaga (152 kW). Biće kombinovan sa litijum-gvožđe-fosfatnom (LFP) baterijom kapaciteta 73,4 kWh, koju isporučuje BYD.

Za one alergične na potpuno električne modele, asortiman će takođe uključivati verzije sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem sa 1,5-litarskim benzinskim motorom u kombinaciji sa pogonom na sve točkove.

Za sada, tačan datum izlaska ovog novog KGM-a još nije objavljen, ali su novi rukovodioci južnokorejskog brenda potvrdili da će se to dogoditi pre kraja ove godine.

AutoRepublika

(566)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

KGM Actyon je veoma elegantan i originalno dizajniran auto. Poredjenje sa Range Roverom je kompliment a ne ruganje da je nesto sa njega kopirao – ne vidim ni jedan kopirani detalj. Dole je slika njegovog enterijera – elegantan je i na nivou eksterijera. Dopada se pre svega sto nema onaj uobicajeni „zaboravljeni tablet“ u sredini vec jedan horizontalan, dugacak integralni ekran.

comment image

Zex

Slažem se, a samo fali dizel od 200 konja, a ovaj 1.5 benzinac…užas heh

Matija

Nisam obratio paznju, slazem se!