1. Home
  2. Vesti
  3. Rekordan mesec za kineske električne automobile u Evropi – zauzeto 11% tržišta
Rekordan mesec za kineske električne automobile u Evropi – zauzeto 11% tržišta
1

Rekordan mesec za kineske električne automobile u Evropi – zauzeto 11% tržišta

207
1
Podelite sa prijateljima:

Bio je to rekordan mesec za kineske električne automobile u Evropi pre nego što su nove kaznene carine stupile na snagu početkom jula. Prikazana je statistika iz Dataforcea sažeta za prodaju u junu.

Kineski brendovi su tokom šestog meseca osvojili 11 odsto ukupnog tržišta električnih automobila. Ali se ne radi o bilo kakvom prirodnom organskom rastu.

Kako bi ublažili uticaj novih carina, navodi se da su proizvođači automobila požurili da registruju automobile pre 5. jula kako bi mogli da ih preprodaju bez novih dažbina EU.

Kineski proizvođači su tokom tog meseca registrovali ukupno 23.000 električnih automobila. To je povećanje od 36 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

– Ne baš zdrav rast, komentariše Gabriel Juhas u Dataforceu.

Državni SAIC Motor je predvodio rast sa električnim automobilom MG4 Electric. U Nemačkoj, MG4 je promovisan sa ponudom dva za jedan, o čemu izvestismo onomad. Svakom ko je kupio MG4 i istovremeno iznajmio sličan automobil, ponuđen je popust koji odgovara trošku lizinga na tri godine.

AutoRepublika

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kineze nece nista zadrzati! Ni carine. Polemike na ovu temu u EU dovode politiku i raznorazne analiticare do kljucanja! Uspeh Kineza objasnjavaju na sve moguce nacine ali samo ne cinjenicom da su bolji i efikasniji. Evropi je upravo samokritika jedino sredstvo koje moze da dovede do poboljsanja privrede. EU je odavno postala ustajala zabokrecina.