1. Home
  2. Life
  3. Da li bi trebalo očekivati neku vrstu Apple-Porschea?
Da li bi trebalo očekivati neku vrstu Apple-Porschea?

Da li bi trebalo očekivati neku vrstu Apple-Porschea?

70
1
Podelite sa prijateljima:

Porsche i tehnološki gigant Apple već blisko sarađuju, a sada će kooperacija biti intenzivirana i rezultirati „Apple-Porscheom“.

Prema Manager Magazineu, ime dolazi direktno iz okruženja kompanije. Međutim, malo je verovatno da će Appleov logo stići na prednju haubu; detalji saradnje kriju se ispod lima.

Poslednjih godina, Apple je uzalud pokušavao da lansira Apple Car – takođe sa partnerima iz automobilske industrije – i projekat Titan je konačno napušten krajem februara ove godine. Navodi se da je u projekat uloženo deset milijardi američkih dolara.

Međutim, tehnološka grupa ne želi u potpunosti da se oprosti od svog sna o automobilu, pogotovo zato što neki proizvođači automobila teže dubokoj integraciji Apple CarPlaya. Izvršni direktor Applea Tim Kuk pojavio se kao gost iznenađenja na ekranima na predstavljanju Porschea Taycana Turbo GT i ponosno „naglasio integraciju Appleovih proizvoda u Porscheova vozila“, navodi Manager Magazine.

Porsche je vodeći kupac za novi CarPlay Plus, „američka grupa prvo testira svoj softver za automobile sa Porscheom“, navodi Manager Magazine. Konačno, Porsche takođe želi da postane nezavisniji od nepouzdane softverske jedinice VW-ove divizije Cariad od koje i sam Volkswagen beži, o čemu govori i novi savez sa Rivianom.

Prema izveštaju, Apple i Porsche rade na konceptu „Share Experiences“. Iako Apple neće obezbediti ceo operativni sistem za Porsche, on će kreirati zajedničke interfejse koji spajaju „Porsche“ i „Apple“ svet. Očekuje se da će ova tehnologija biti uvedena u električni Cayenne od 2026. godine, ali u zavisnosti od rasporeda, mogla bi se premijerno prikazati i kasnije u većem SUV-u K1.

Prema izveštaju austrijskog lista „Der Standard“, Porsche je takođe zainteresovan za Appleove sisteme baterija, koji treba da budu ugrađeni u „I-Car“.

AutoRepublika

(70)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Veoma realan prikaz situacije u kojoj se nalazi VW korporacija – traze softverski spas na sve moguce strane: kod Kineza, kod Riviana i evo ih kod „krem de la krem“ – kod Applea.