1. Home
  2. Video
  3. Kineski jutjuber oštro o električnom BMW-u i3: Zeekr 007 je na mnogo višem nivou (VIDEO)
Kineski jutjuber oštro o električnom BMW-u i3: Zeekr 007 je na mnogo višem nivou (VIDEO)
8

Kineski jutjuber oštro o električnom BMW-u i3: Zeekr 007 je na mnogo višem nivou (VIDEO)

2.10K
8
Podelite sa prijateljima:

Za dve godine videćemo električni BMW Serije 3, odnosno jedan od modela koji će proizići iz koncepta Neue Klasse i predstavljati budućnost u kojoj će bavarski električni automobili imati 30 odsto veći domet, 30 odsto brže punjenje i 25 odsto veću efikasnost.

Ali mnogi verovatno ne znaju da je BMW Serije 3 već dostupan kao električni automobil. Ako ste pretpostavili da je u pitanju kinesko tržište, onda ste u pravu. U Kini BMW i3 postoji od 2022. godine i ne treba ga mešati sa evropskim i3, koji je po formatu bio nešto sasvim drugo.

U do skora najmnogoljudnijoj zemlji, BMW i3 je potpuno električna verzija aktuelnog BMW-a Serije 3, sa izuzetkom 115 mm dužeg međuosovinskog rastojanja i potpuno električnog pogona. Ovde se nalazi baterija od 70 kWh, a domet (prema WLTP-u) je procenjen na 450 kilometara. Model ima pogon na zadnje točkove i elektromotor od 215 kW (286 KS). Takođe ima zadnje vazdušno ogibljenje da bi mogao da se nosi sa dodatnom težinom baterije.

U video snimku sa YouTubeovog kanala Telescope predstavljena je sveobuhvatna recenzija BMW-a i3, ali i kako se on zapravo suprotstavlja današnjim konkurentima. Naglasak u videu je na to koliko su daleko stigli kineski proizvođači električnih automobila. Takođe objašnjava kako je BMW snizio cenu sa 40 na 22 hiljade evra za dve godine kako bi pokušao da zadrži prodaju.

Voditelj takođe bira Zeekr 007 kao poređenje koji odgovara veličini i koji je samo 10 posto skuplji. Vizuelno, to nije njegov apsolutno omiljeni automobil, ali ima znatno bolje specifikacije, bolju tehnologiju i bolje razvijen softver. On naziva BMW i3 „nečim što potiče iz vremena pre pandemije“.

Predstojeća BMW-ova potpuno električna Serija 3 u Evropi predstavljena je na neki način kroz koncept Vision Neue Klasse, a serijska verzija će postati realnost za dve godine.

– Zeekr 007 već može sam da se vozi po autoputu, menja trake, pretiče automobile, prelazi između autoputa… A ove „trojke“ imaju zadržavanje trake i ništa drugo. Samo se čini da BMW nikada nije ni pomislio na napredniji sistem, komentariše voditelj o sanašnjem BMW-u i3.

On brine o budućoj generaciji Serije 3. U Neue Klasse, demonstrirani su novi moderni enterijer, novi čistiji dizajn i džinovski hedap displej. Ali nigde se ne govori o naprednim sistemima za pomoć vozaču, čiji razvoj traje nekoliko godina, naglašava voditelj.

– Izgleda da ova dva automobila žive u potpuno različitim svetovima, kaže on.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(2103)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

A može li ZEEKR da se sam parkira i da pri tom popne točak na ivičnjak? 😉

MRN

To su pod odredjenim uslovima sposobna samo vozila koja su opciono opremljena sa „Parking Assistant Professional“-om 😊

Matija

Stani bre! BMW prodaje ovaj auto za samo 24.000 evra??? Otvara se pitanje: da li kineska vlada subvencionira BMW? 🙂 🙂 🙂

BB

E vidiš, ti bi mogao da radiš kao advokat (uz malu pomoć MRN) Kine protiv EU na slučaju Carina (koji će ispasti Karina)…

Svaka čast na primjedbi, bravo!

s mile

To se kod nas na selo kaže…. „kad moraš da skineš gaće“…. možda je to prava cena proizvodnje BMWa, jer cenim da nebi išli ca cenom ispod proizvodne

gavrilo

si se vec ugradio 10% ili je to sa dodatnom opremom 24 000€ ? 😉

MRN

„Zeekr 007 već može sam da se vozi po autoputu, menja trake, pretiče automobile, prelazi između autoputa… A ove „trojke“ imaju zadržavanje trake i ništa drugo. Samo se čini da BMW nikada nije ni pomislio na napredniji sistem, komentariše voditelj o sanašnjem BMW-u i3.“ Da, u standardnoj opremi „trojke“ nema previše aktivnih bezbednosnih sistema, ali, ako se izabere jedan od dva dostupna opciona paketa sistema asistencija ( onaj sa oznakom „Plus“ ili „Professional“ ), dobija se pravo čudo tehnike. Malo pre pogledah domaći konfigurator BMW-a, izabrah „sedmicu“ i ista je stvar. Doplata za „Driving Assistant Professional“ je 2.957 € (… Pročitaj više »

Matija

„Zeekr 007 već može sam da se vozi po autoputu, menja trake, pretiče automobile, prelazi između autoputa… A ove „trojke“ imaju zadržavanje trake i ništa drugo.“

Dragi moj kineski prijatelju, evropljani znaju da voze pa im autopilot nije potreban! Kupi Teslu pa se tucaj sa svojim plemenom! 🙂