1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen električni krosover(čić) Hyundai Casper
Predstavljen električni krosover(čić) Hyundai Casper

Predstavljen električni krosover(čić) Hyundai Casper

190
3
Podelite sa prijateljima:

Minijaturni krosover Hyundai Casper debitovao je još 2021. U stvari, to je analogni model Kiji Picanto, ali originalna karoserija sa privlačnim dizajnom, visokim krovom i crnim detaljima ga svrstava međ’ krosovere.

Prvobitno je planirana električna verzija, ali se tek sada pojavila. A ako se benzinski Casper prodaje samo u Koreji, električna verzija će biti predviđena i za izvoz – na primer, u Evropi će se zvati Hyundai Inster.

Spolja, električni Casper se razlikuje od svoje braće s pogonom na gorivo po čvrstom crnom panelu umesto rešetke hladnjaka, različitim branicima i LED optici u novom stilu piksela.

Sa prelaskom na električni pogon, Casper je primetno porastao: međuosovinsko rastojanje je produženo za 180 mm (do 2.580 mm), a ukupna dužina je povećana za 230 mm (sada 3.830 mm). Širina je takođe povećana za 15 mm (1.610 mm). To jest, električni automobil je zapravo prešao iz klase A u veću B.

U kabini se pojavio novi trokraki volan, ali je nestala uobičajena ručica menjača – minijaturni selektor na stubu upravljača je odgovoran za kontrolu prenosa. Ekran medijskog sistema je postao veći (10,25 inča), a ekran instrument table ima istu dijagonalu.

Istovremeno, električni automobil je zadržao kompletan set tastera i dugmadi, koji su, između ostalog, i one za kontrolu klima uređaja.

Zahvaljujući povećanom međuosovinskom rastojanju, zadnja sedišta su postala prostranija, a pojedinačna sedišta imaju uzdužno podešavanje u rasponu od 160 mm. U zavisnosti od njihovog položaja, zapremina prtljažnika varira od 238 do 351 litra. Pored toga, nasloni sedišta se mogu preklopiti u ravni sa podom.

Ovaj Casper/Inster nije predviđen za četvoro, ali se u budućnosti obećava verzija sa više od pet sedišta sa zadnjom sofom, tradicionalno podeljenom u odnosu 60:40.

Hyundai Casper Electric je opremljen elektromotorom od 115 KS na prednjoj osovini i trakcionom baterijom od 49 kWh. Ovo je dovoljno da se pređe 355 km. Da bi se dopunio sa 10 do 80 % na terminalu od 120 kW, biće potrebno 30 minuta.

Evropska verzija nazvana Inster imaće i jednostavniju verziju sa elektromotorom od 97 KS, baterijom od 42 kWh i dometom od oko 300 km.

Premijera električnog automobila Caspera Electric održana je danas na Salonu automobila u Busanu, a serijska vozila se očekuju kod korejskih zastupnika u narednim mesecima. Ali Hyundai Inster će stići u evropske salone tek početkom sledeće godine: na ovom tržištu koštaće od oko 22 hiljade evra i takmičiće se sa najjeftinijim električnim automobilima Dacijom Springom, Fiatom Grande Pandom i Citroenom e-C3.

AutoRepublika

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Simpatican malisa ali je ispao mnogo smesan! 🙂 Prednji zid je preopterecen grafikom koja neodoljivo podseca na „lice“: gore su masivne crne obrve, ispod su velike okrugle oci izmedju kojih je velika crna fleka a na dnu su usta, razvucena u sirok osmeh! Da li ova karikatura treba da probudi emocije kod kupaca? Kod mene vec jeste: „ovaj auto? Nikad!“ Zadnji zid je takodje komican: sve isto kao napred samo postavljeno sasvim nisko??? Svi proizvodjaci se trude da postave zadnja svetla visoko samo Hyundai ne? Prednji pult – mali auto zahteva promisljenu jednostavnost a ovde je zbirka komponenti prilicno provizorno… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 dana pre od strane Matija
MRN

Lep mi je .

s mile

Oduševim se skoro svakom novom modelu Kia & Hyu automobila, tako dobar dizajn, tako drugačije dizajniran, pun svežine, i noviteta. Hrabre promene prave. VW i Škoda sa oštrim ivicama, i jednoličnim dizajnom, za šta li plaćaju dizajnere.