1. Home
  2. Vesti
  3. Prištinski superautomobil Arrera TSX ima ugljeničnu karoseriju i 950 konjskih snaga
Prištinski superautomobil Arrera TSX ima ugljeničnu karoseriju i 950 konjskih snaga
11

Prištinski superautomobil Arrera TSX ima ugljeničnu karoseriju i 950 konjskih snaga

3.62K
11
Podelite sa prijateljima:

Kompaniju Arrera Automobili 2023. registrovao je automobilski dizajner i preduzetnik Kendrim Taki, a posluje u neformalnom statusu od 2016. godine. Arrera Automobili će proizvoditi skupe visokotehnološke superautomobile; koncept njihovog debitantskog modela se nekoliko puta menjao, ali nedavno se manje-više ustalio.

17. februara ove godine, kada prištinske separatističke privremene vlasti proslavljaju „dan nezavisnosti“, u glavnom gradu autonomne pokrajine Kosova i Metohije predstavljen je prototip TSX.

Početkom juna, Arrera TSX je prikazana na prestižnoj izložbi luksuzne robe Top Marques Monaco, koja privlači predstavnike ciljne publike superautomobila.

Arrera TSX ima laganu potpuno ugljeničnu karoseriju sa razvijenim aerodinamičnim repom, sposobnim da generiše od 960 do 2.000 kg potiska, u zavisnosti od konfiguracije. Ciljna težina praznog automobila superautomobila je 1.250 kg. Ukupna dužina iznosi 4.898 mm, širina 1.967 mm, visina 1.100 mm.

Ima vešanje sa potisnom polugom, snažne disk kočnice će isporučiti Brembo. Ažurirane felne sa centralnom navrtkom obuvene su gumama Pirelli P Zero Trofeo R dimenzija 265/35 R 20 napred i 345/30 R 21 pozadi.

Superautomobil dostupan je za naručivanje u dve verzije – TSX S6 i TSX S9. Verzija TSX S6 će dobiti trolitarski tvin-turbo V6 motor sa maksimalnom snagom od 660 KS i 720 Nm, a verzija TSX S9 ima 4,4-litarski V8 biturbo motor sa maksimalnom snagom od 950 KS i 1.100 Nm, oba motora su dizajnirana da rade na naprednom sintetičkom ekološkom gorivu. Iz ovoga je očigledno da je donor motora bavarski BMW (da li je ova sintagma pleonazam, pitamo se…).

Menjač je šestobrzinski trkački sekvencijalni, pogonski točkovi su zadnji, iako je raniji koncept superautomobila uključivao pogon na sva četiri točka. Procenjena maksimalna brzina je 375 km/h. Drugih tehničkih detalja još nema; dvosed je predstavljen samo u vidu rendera.

Arrera planira da proizvede samo 27 primeraka TSX-a, od kojih će svaki biti personalizovan za određenog kupca. Proizvodnja će, prema magazinu Top Gear, biti organizovana u Italiji. Minimalna cena je 1.288.888 evra bez poreza.

Kompanija obećava da će prve naručene primerke isporučiti kupcima sledeće jeseni.

AutoRepublika

(3616)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

„prištinske separatističke privremene vlasti“ Svaka čast autoru,neda Zvezdan da blog bude pod SNS šapom,svaka čast i respekt.U SNS medijima Pinku,Informeru i na njihovim blogovima naše Kosovo i Metohija se prikazuje kao nezavisna država,i nema više ni tzv,ni lažna država a kamoli da se spomene da su dole separatisti,teroristi i banditi,to ni slučajno,govore i pišu Kosovo što po njima znači da ne pripada više Srbiji,ruku na srce SNS je sve i uradio da nas što manje ima na Kosovu i Metohiji i da šiptarskim teroristima što više olakša secesiju,ali neće ni SNS dahije vladati doveka…promjeniće se to. Što se tiče auta…terorističko… Pročitaj više »

Mustang

lik je verovatno od šverca droge i drugog sr… odlučio da nešto keša uloži u komad lima i plastike

Zastava

Šiptarski Ferrari za ljude sa viškom para i manjkom pameti.

BB

Najbolje da su stavili propetu kozu amblem 😂🤣

MRN

„Ima vešanje sa potisnom polugom“

Šta je to ?

Matija

Pogledaj osovine kod Formule 1. Postoje sistemi sa potisnom i zateznom polugom.

MRN

Hvala.

DUDE

Biće to pravi Limited Edition, za narko-dilere i teroriste.

s mile

Pranje narko para

M M

Šasija mu od heroina a limarija od kokaina.

Matija

„Ko visoko leti, taj nisko pada!“ Bez obzira na dizajn i tehniku, imidz ovog automobila je na najnizem nivou. Razlog: imidz Albanaca sa Kosova. U najboljem slucaju kupice ga nekoliko lokalnih gangstera, iz cistog patriotizma.