1. Home
  2. Vesti
  3. Honda pronašla kupca za fabriku u Velikoj Britaniji
Honda pronašla kupca za fabriku u Velikoj Britaniji
2

Honda pronašla kupca za fabriku u Velikoj Britaniji

769
2
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka prodaće svoj pogon logističkoj kompaniji Panattoni. 

Dakle, Honda napušta Veliku Britaniju, odnosno neće više proizvoditi automobile u ovoj zemlji. Ta odluka doneta je još 2019. godine, i uprkos tome što je britanska vlada u međuvremenu dogovorila bescarinsku trgovinu sa EU, Honda nije promenila svoj stav o odlasku sa Ostrva.

Japanski proizvođač nastaviće da vrši montažu Civica u Svindonu do jula ove godine, nakon čega će početi sa iseljavanjem iz fabrike. Panattoni je najavio ogromne investicije u pogon u Svindonu od čak 700 miliona funti. Panattoni će preuzeti upravljanje nad ovom lokacijom početkom naredne godine.

Šef Hondine proizvodnje u Velikoj Britaniji, Džejson Smit, iskazao je zadovoljstvo što se pronašao kupac koji će uložiti u Svindon i stvoriti nova radna mesta za širu zajednicu. Panattoni ipak nije rešio da kupi sve nepokretnosti koje pripadaju Hondi u ovom pogonu, a za delove zemljišta koje je ostalo slobodno Honda će potražiti nove kupce.

Podsetimo, japanska marka je otvorila fabriku u Svindonu 1985. godine i sa ove lokacije stizali su brojni modeli tog brenda. Počevši od Accorda, preko Civica, Jazza do SUV modela CR-V. Trenutno, pogon u britanskom gradiću ima kapacitet proizvodnje od 150.000 vozila na godišnjem nivou, i ovde je zaposleno 3.400 radnika.

AutoRepublika 

(769)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„A sad adio …“

Robi

Nema sta. Trazili ste-gledajte! Volja naroda. Treba im uvesti carinu i na kineske gace kad su bili tako pametni…