1. Home
  2. Vesti
  3. Druga generacija Nissana Qashqaija se i dalje prodaje i priprema se za restilizaciju
Druga generacija Nissana Qashqaija se i dalje prodaje i priprema se za restilizaciju
6

Druga generacija Nissana Qashqaija se i dalje prodaje i priprema se za restilizaciju

4.65K
6
Podelite sa prijateljima:

U Evropi je druga generacija Nissana Qashqaija otišla u istoriju još 2021. godine, kada se pojavio novi krosover na platformi CMF-C/D. U Rusiji se druga generacija proizvodila do proleća 2022. godine, dok Nissan nije zaustavio fabriku u Sankt Peterburgu zbog rata u Ukrajini.

Ali u Kini se ovaj automobil još uvek proizvodi! Tamo se zove Nissan Qashqai Classic, jer paralelno, od proleća 2023, zajedničko preduzeće Dongfeng Nissan proizvodi i treću generaciju u lokalnim specifikacijama. Očigledno, istovremena proizvodnja dva različita Qashqaija u Kini će se nastaviti još mnogo godina, jer se u bazi podataka o homologaciji pojavio ažurirani krosover druge generacije.

Sudeći po natpisnim pločicama, zove se Nissan Qashqai Glory, a njegova glavna razlika od aktuelnog modela biće potpuno novi izraz lica u stilu modernih modela kompanije. Tu su novi farovi i široka rešetka hladnjaka sa segmentima svetla ugrađenim u bočne strane.

Promenjen je i zadnji branik, revidiran je dizajn felni, a zadnja svetla imaju zatamnjena sočiva. Istovremeno, novi rep ni na koji način nije uticao na dimenzije vozila: čak je i dužina sačuvana – 4.401 mm.

Još nema slika unutrašnjosti, ali se tamo očekuju velike promene. Uostalom, čak i na postojećim fotografijama može se videti kako se kućište displeja medijskog sistema uzdiže u sredini, iako druga generacija ima ekran integrisan u prednji panel.

Ali neće biti tehničkih promena: sada se Qashqai Classic u Kini nudi samo sa dvolitarskim atmosferskim motorom (140 KS), CVT-om i pogonom na prednje točkove. Ovaj paket će takođe biti prenet u Glory.

Zvanična premijera ažuriranog krosovera trebalo bi da se održi u narednim mesecima. Sada Nissan Qashqai Classic u Kini košta 126-146 hiljada juana (17-20 hiljada dolara), dok za treću generaciju Qashqaija sa turbo motorom 1.3 (158 KS) i CVT-om traže 140-175 hiljada juana (19-24 hiljada dolara).

Ove cene zvuče nerealno.

AutoRepublika

Izvor

Fotografije: autohome.com.cn | Nissan company

(4654)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Potpuno novi izraz lica. …. U fazonu Jokera, osmeh od uha do uha… Meni se ne sviđa.

P. S. Svideo bi mi se za 20 000 USD…😀

Shone

Kada sam krajem 2022 poručivao auto Tucson mi se nije svideo zbog napadne prednje maske, uzeh QQ J12 Tekna i veoma sam zadovoljan…sada i QQ postade kao Tucson

S mile

Tucsova maska mi je bila ruzna, dok ga ne videh u sumrak sa upaljenim pozicijama. Bas mi se svideo.

MRN

Sada je pri fejsliftu dosta toga izmenjeno. Ima ih baš veliki broj i na dilerskim oglasima, pa sa brojnih fotografija lepo mogu da se sagledaju izmene u enterijeru i eksterijeru.
A ni meni se Tucson nije dopadao kada se pojavio, ali mi je vrlo brzo „legao“. Nešto ne verujem da će po pitanju mojih emocija isto da se desi i sa novom Konom.

s mile

manje mi se sviđa facelift, zaoblili su ona svetla, nizgubila se ona oštrina

M M

Ovo će sad da sjakti ko božićna jelka. Ko Tupson…..
Inače, težak krš je u pitanju.
Skoro sam vozio novije izdanjeove čeze. Činilo mi se da konja jašem.