1. Home
  2. Vesti
  3. Krosover Luxeed R7 je drugi zajednički model Cheryja i Huaweija
Krosover Luxeed R7 je drugi zajednički model Cheryja i Huaweija
2

Krosover Luxeed R7 je drugi zajednički model Cheryja i Huaweija

94
2
Podelite sa prijateljima:

Marku Luxeed su prošle godine kreirali elektronski gigant Huawei i Chery. Prvi model bio je električni sedan Luxeed S7, koji se već uveliko prodaje na kineskom tržištu: na primer, u prvom kvartalu prodato je 4.595 automobila. Sada je na redu drugi automobil – sada u modernom formatu krosovera u obliku kupea. Ovaj Luxeed R7 je prikazan na prvim slikama.

Navedeno je da slovo R u indeksu označava revoluciju, ali se to po izgledu ne primećuje. Pred nama je tipičan predstavnik klana modernih elektrifikovanih krosovera sa aerodinamičnim oblicima, uvlačivim kvakama na vratima i fluidnim repom. A dizajn je napravljen u istom stilu kao i limuzina S7. Prijavljeno je da je dužina krosovera 4.956 mm, a međuosovinsko rastojanje je 2.950 mm. To jest, po veličini se nalazi između Tesle Modela Y i Modela X. Standardni točkovi su 20-inčni.

Unutrašnjost krosovera je do sada bila izložena samo na špijunskim snimcima – i gotovo je identična njegovoj sestrinskoj limuzini. Tu je veliki tablet medijskog sistema (15,6 inča), kompaktan ekran instrument table i pun ovalni volan. Pored operativnog sistema, Huawei se pobrinuo i za kompleks autonomne vožnje ADS 3.0, koji uključuje lidar iznad šoferšajbne i radar milimetarskih talasa sa svestranom vidljivošću.

Tehničke karakteristike modela Luxeeda R7 još nisu otkrivene, ali je malo verovatno da će se krosover mnogo razlikovati od sedana. Izgrađen je na Cheryjevoj platformi E0X sa vazdušnim oslanjanjem, a pogonski sistem Drive One od 800 volti obezbeđuje Huawei. Moguće je ugraditi jedan ili dva elektromotora (pogon na zadnje točkove ili pogon na sva četiri točka), snaga sistema iznosi od 292 do 496 KS.

Očekuje se da će Luxeed R7 imati punu premijeru u narednim mesecima i koštaće 300-400 hiljada juana (41-55 hiljada dolara).

AutoRepublika

Fotografije: autohome.com.cn; Huawei company

(94)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ne dopada! Izgleda kao naduvani Cepelin. Enterijer sa ovim nemogucim dezenom, kao sa kauca iz proslog veka, i sa malim debelim volanom – koji idiot je ovo smislio???

s mile

aj što je mali, ali je DEBEOOOO