1. Home
  2. Vesti
  3. Ažurirani Volkswagen Golf R će postati moćniji
Ažurirani Volkswagen Golf R će postati moćniji
1

Ažurirani Volkswagen Golf R će postati moćniji

90
1
Podelite sa prijateljima:

Ciklus planiranih ažuriranja za celu porodicu Golf se bliži kraju. Najmoćnija „R“ verzija je poslednja modernizovana. Puna premijera tek predstoji, a do sada su objavljene samo fotografije automobila u šarenoj kamuflaži, ali je VW već objavio glavne tehničke karakteristike, mada u njima nema ništa revolucionarno.

Serijski Golf R u formi hečbeka i karavana biće opremljeni istom verzijom turbo motora 2.0 TSI koji se pojavio na jubilarnom hečbeku Golf R 20 Years Edition pre dve godine. Motor proizvodi 333 KS i 420 Nm, dok je predreformski „obični“ Golf R imao 320 KS i 420 Nm.

Nema promena u menjaču -„er“ je opremljen sedmostepenim DSG-om i pogonom na sve točkove sa pojedinačnim ugrađenim spojnicama za povezivanje zadnjih točkova. Šestostepeni manuelni menjač se ranije nudio samo za američko tržište, ali je sada potpuno uklonjen iz asortimana.

U ažuriranom hečbeku, ubrzanje do stotke traje istih 4,6 sekundi kao u specijalnoj verziji 20 Years Edition, dok je karavanu potrebno 4,8 sekundi da to uradi. Maksimalna brzina je tradicionalno ograničena na 250 km/h, ali kada se naruči paket Performance, granica se pomera na 270 km/h. Ovaj paket takođe uključuje režime vožnje Special (skrojen za Nirburgring) i Drift, ali je to bio slučaj ranije.

Ono što je modernizacija donela jeste režim Eco, koji je već uključen u osnovnu konfiguraciju i podrazumevano je uključen na radost ekologa. R ima adaptivne amortizere DCC u serijskoj opremi.

Ukratko, Volkswagen Golf R je potvrdio svoju titulu najmoćnije i najbrže serijske verzije u porodici. Prodaja ovakvih automobila počeće za nekoliko meseci, u Nemačkoj će hečbek koštati od 53.800 evra, a karavan od 55.100 evra.

AutoRepublika

(90)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Dopada mi se ovaj karavan 😊