1. Home
  2. Vesti
  3. Najavljen krosover Hyundai Inster je električni blizanac Caspera
Najavljen krosover Hyundai Inster je električni blizanac Caspera
4

Najavljen krosover Hyundai Inster je električni blizanac Caspera

74
4
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je objavio prve tizer-fotografije malog krosovera: model će se pojaviti na globalnom tržištu pod imenom Inster, a u rodnoj Koreji će se prodavati kao Casper Electric.

Kao što možete pretpostaviti, kompakt će biti električna verzija „tradicionalnog“ Caspera. Podsetimo da je jeftini benzinac sa petoro vrata debitovao 2021. godine; deli osnovu sa Kijom Picanto. Ako je Casper nazvan po triku koji skejtborderi rade (a ne u čast samog duha), onda je reč Inster izvedena od „intimate“ и „innovative“ (intiman i inovativan). Zanimljivo je da se benzinski krosover nikada nije prodavao van korejskog tržišta.

Sudeći po slikama, električni automobil će zadržati ugaonu karoseriju originala, ali će nova modifikacija i dalje imati svoj dizajn. Konkretno, „zelena“ verzija će dobiti originalna svetla za vožnju, koja se sastoje od odvojenih LED delova; pored toga, dobiće „pikselska“ zadnja svetla i druge branike. U kabini će biti ugrađena nova virtuelna instrument tabla, a električni automobil će možda biti opremljen većim tabletom za multimedijalni sistem.

Dimenzije Instera/Caspera Electrica još nisu otkrivene. Dužina benzinskog Caspera je 3.595 mm, širina 1.595 mm, visina 1.575 mm, međuosovinsko rastojanje jeste 2.400 mm.

Kompanija još nije govorila o tehnologiji elektrokrosovera. Istovremeno je saopšteno da će autonomija modela namenjenog Koreji biti 315 km, a globalna verzija će moći da pređe 355 km (prema WLTP-u). Casper se nudi sa trocilindričnim atmosferskim benzincem 1.0 i turbo motorom iste zapremine snage 76 i 100 KS. Shodno tome, SUV je opremljen šestostepenim automatskim menjačem i samo pogonom na prednje točkove.

Puna premijera Instera/Caspera Electrica biće održana u okviru Međunarodnog sajma mobilnosti u Busanu, koji se otvara 27. juna.

AutoRepublika

(74)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Casper-Inster je simpatican mali auto, uz odgovarajucu cenu ima velike sanse da bude popularan.

MRN

Dužina benzinskog Caspera je 3.595 mm. Nije to malo, ako je kocka forma.
Imao sam Vitaru mk1, bila je duga 362 cm. U nju su 4 odrasle osobe mogle sesti bez i najmanje problema ili teskobe. Naravno, nekada problem jeste bio mali prtljažnik.
A jednom sam sa 5 duša „u kolima“ išao tom Vitarom oko 850 km. Od toga je pola puta onaj pozadi u sredini držao tortu u svom krilu …
😊

BB

Njemu (ili njoj) je to bila najslađa vožnja u životu 😂🤣

S mile

E to je bila „slatka muka“, drzis tortu 7h u rukama… Mukica…