1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija Toyote Camry stiže na evropsko tržište
Nova generacija Toyote Camry stiže na evropsko tržište
5

Nova generacija Toyote Camry stiže na evropsko tržište

2.09K
5
Podelite sa prijateljima:

Nova limuzina Toyota Camry predstavljena je u jesen prošle godine, ali je tržišni debi održan tek ove godine. Tako je u martu počela prodaja u Kini, a u aprilu je sedan postao dostupan kupcima u SAD.

Sada model počinje da se prodaje i u Evropi: stanovnici Poljske će biti među prvima koji će moći kupiti novi Camry; tamo su upravo objavljene konfiguracije i cene, a lokalni prodavci su otvorili porudžbine. Inače, prethodni model nije nešto tražen na Starom kontinentu, pa će nova limuzina biti predstavljena uglavnom u zemljama istočne Evrope.

Podsetimo, sama Toyota ovaj Camry smatra novom generacijom, iako je u stvari duboka restilizacija prethodnog modela u pitanju, koji je izrađen na platformi GA-K.

Što se tiče dizajna, evropska verzija je generalno prekopirala standardni američki sedan. Jedina spoljna razlika između njih su kompaktna svetla za maglu u prednjem braniku.

„Sportske“ opcije sa nešto agresivnijim izgledom, koje su dostupne u SAD i Kini, neće biti dostupne u Evropi (barem ne u Poljskoj).

Poput američke verzije, nova Toyota Camry dostupna je Poljacima samo kao hibrid tipa HEV (bez mogućnosti punjenja iz mreže). Instalacija je zasnovana na atmosferskom benzinskom motoru 2.5, ukupna snaga evropske limuzine je 231 KS (prethodni hibrid imao 218 KS).

Pogon na sva četiri točka ostao je prerogativ modela dizajniranog za SAD. Evropski Camry ubrzava od nule do 100 km/h za 7,9 sekundi.

U Poljskoj se limuzina nudi u tri nivoa opreme. Početni Comfort uključuje felne od 17 inča, presvlake od tkanine, dvozonsku automatsku klimu, bežično punjenje za pametni telefon, grejanje prednjih sedišta, multimedijalni sistem sa ekranom dijagonale 12,3 inča, adaptivni tempomat, sisteme za automatsko kočenje (sa pešacima i otkrivanje biciklista) ) i praćenje mrtvih uglova.

Uz doplatu za osnovni sedan, može se naručiti paket Business koji uključuje zatamnjena zadnja stakla, grejani volan i presvlake od kože.

„Srednja“ verzija Prestige ima felne od 18 inča, LED optiku, ventilisana prednja sedišta, virtuelne instrumente (12,3 inča), sisteme zadržavanja trake i zadnja upozorenja o unakrsnom saobraćaju. Vrhunska varijanta Executive ima trozonski sistem automatske klime, memorijska podešavanja za retrovizore i vozačko sedište, hedap displej, sveobuhvatne kamere i premijum audio sistem JBL sa 9 zvučnika.

Cena novog Camryja kreće se 41,8-50 hiljada evra.

AutoRepublika

(2085)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

u americi je oko 25000€, ovde je cena skoro u nivou nove seije 5

Izmenjeno 1 mesec pre od strane Mustang
Stari Dejan

Razlika u ceni je nezdrava. Kao i u paketima opreme koji se nude u SAD i evropskim modelima

MRN

„Cena novog Camryja kreće se 41,8-50 hiljada evra.“

A kod nas Yaris Cross hibrid sa 130 ks u opremi „Premiere“ ima zvaničnu cenu od 44.600. Srećom, metalik boja uključena u cenu 😊

Matori

Da, ali sa tim Živadinom možeš da se popneš na bankinu.

MRN

Za te novce bi taj „Živadin Jarić“ trebalo da je u stanju da se popne i uz vatrogasne merdevine 😊