1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen je serijski blindirani DS 7 Vauban
Predstavljen je serijski blindirani DS 7 Vauban
0

Predstavljen je serijski blindirani DS 7 Vauban

66
0
Podelite sa prijateljima:

Verzija Vauban krosovera DS 7 najavljena je prošle jeseni, zasnovana je na izduženom predsedničkom blindiranom krosoveru DS 7 Elisee, kojim se vozi Emanuel Makron.

Krajem prošle nedelje pres-služba korporacije Stellantis, koja je vlasnik marke DS, objavila je fotografije serijskog DS-a 7 Vaubana i najavila da će se u prodaji naći ovog leta – sertifikacija je zakazana za jun; za vožnju oklopnog krosovera dovoljna je obična dozvola B kategorije.

Verzija Vauban je napravljena na bazi standardnog plug-in hibridnog krosovera DS-a 7 E-Tensea 4×4 300 i ima relativno nizak nivo zaštite VPAM 4, odnosno može da izdrži samo lako streljačko oružje.

Ipak, čak i ovaj stepen zaštite učinio je krosover težim za 164 kg, vreme ubrzanja do 100 km/h poraslo je sa 5,9 na 6,1 s, ali inženjeri uveravaju da se put kočenja nije povećao, a manevarska sposobnost i glatkoća ostali su na nivou standardnog DS-a 7 E-Tensea 4×4 300.

Vauban je razvijen u saradnji sa nemačkom specijalizovanom kompanijom WELP Grupom; biće montiran ručno u fabrici francuskog ogranka WELP France u opštini Erimonkort, koja se nalazi u blizini granice sa Nemačkom i Švajcarskom.

Sam DS 7 se proizvodi u Miluzu u Francuskoj.

Spolja, DS 7 Vauban se praktično ne razlikuje od običnog DS-a 7 E-Tensea 4×4 300; samo debeli stakleni okviri ga odaju. U kabini su se pojavile dodatni tasteri i prekidači, njihov broj zavisi od opcija koje odabere kupac: automatski sistem za gašenje požara, zatvoreni sistem ventilacije, specijalni komunikacioni sistem, specijalni signali, sirena, stubovi za zastave, dodatni USB portovi i još mnogo toga se nudi.

Nasloni za glavu „oklopnog“ krosovera ukrašeni su likom tvrđavske kule.

Pogonska jedinica verzije Vaubana je standardna – ista kao i kod standardnog: sastoji se od 1,6-litarskog benzinskog turbo motora, 8-brzinskog automatskog menjača i dva elektromotora (jedan je ugrađen u automatski menjač, drugi rotira zadnje točkove), maksimalna ukupna snaga iznosi 300 KS, a obrtni moment je 520 Nm.

Na struju, standardni krosover sa potpuno napunjenom baterijom od 14,2 kWh može da pređe 63 km; blindirani DS 7 Vauban će očigledno imati manji domet.

DS 7 Vauban košta od 165.000 evra. Poređenja radi, standardni DS 7 E-Tense 4×4 košta od 55.690 evra u Nemačkoj.

AutoRepublika

(66)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments