1. Home
  2. Vesti
  3. Reportaža
  4. Desetine Volkswagena otkriveno u napuštenom rudniku
Desetine Volkswagena otkriveno u napuštenom rudniku
10

Desetine Volkswagena otkriveno u napuštenom rudniku

63.44K
10
Podelite sa prijateljima:

Oko četrdesetak Volkswagena – Golfova, „Buba“ i drugih uskladišteno je u bivšem rudniku u Švajcarskoj. Mesto izgleda napušteno, ali neki od ovih automobila nisu tamo mnogo dugo.

Holandski fotograf na društvenim mrežama pod nadimkom Edou voli da posećuje napuštena mesta. Njegova poslednja „ekspedicija“ ga je odvela do starog rudnika u Švajcarskoj, verovatno škriljaca, ako je suditi po plavoj boji zidova. Fotograf je otkrio nekoliko desetina automobila koji su tamo uskladišteni, svi su marke Volkswagen!

Mnoge „bube“ naseljavaju ovo mesto, različite starosti i stanja, od modela prve generacije, ali ima i novih. Većina automobila datira iz sedamdesetih do devedesetih. Golfovi „dvojke“ su posebno brojni, ali postoje i Polo, Passat i drugi „vageni“. Ukupno je autor fotografija izbrojao četrdesetak automobila.

Skoro svi automobili su prašnjavi, manje-više zarđali i nedostaju im neki delovi. Nekoliko elemenata je intrigantno, počevši od njihovog prisustva na ovim mestima gde su pažljivo stacionirani. Pored toga, detalji ukazuju da su neki od ovih automobila tamo bili manje od deset godina, a na vetrobranskom staklu su nalepnice potrebne za korišćenje autoputa u Švajcarskoj.

Da li su zaista napušteni? Da li su ovo ukradeni automobili? Iz tajnog skladišta prodavca rezervnih delova? Rudnik sadrži automobile, ali i tajne.

AutoRepublika

Izvor

Fotografije: Edou

(63439)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Rudnik, podzemlje = vlaga… nije baš mesto za čuvanje automobila

Ali, cenim da je vlasnik, ako je uopšte vlasnik, imao dobrih razloga za ovo skladištenje.
Lako je po brojevima karoserije / šasije potražiti vlasnika

Matija

Jos ako je to rudnik soli… 🙂
Ne verujem da se ovde isplati bilo kakva intervencija.

MRN

Idealna lokacija za reumatičare 😊 A toliko za automobile.

BB

Pa jeli napušen rudnik ili automobili? 😜

„svi su marke Volkswagen!“ Da li je i onaj prvi sa slike VW? Mogao bi biti Polo, ali slika je iz nekog čudnog ugla pa mi vuče nnaneku Toyotu…

Kitittelj

Polo 1/1.

Postar

Ima li tamo naših? Snalažljivih.

Marijana

Tu Balkanci imaju umešane prste sigurno.

BB

Došli na posao u golfu 2? Pa naglo proglašen stečaj rudnika?

Bojkovic

Vise vredi „medijski prostor-fotografije,nego svi automobili.iz „buba izvadjeni motori,sve skupa ,ne vrede nista.nekad ste trebali da platite oko 500e,da vam odslepaju auto na gradski otpad,papirologija odjave.ovo je jeftinije.ili neki zaludjenici,pa digli ruke.kola su u stvarno uzasnom stanju.

Aleksandar

Nisu desetine nego preko sto vozila, i tu ih je smestio vlasnik VW muzeja jer nema dovoljno mesta u muzeju. Sve ste ofrlje napisali.