1. Home
  2. Vesti
  3. EU odlaže odluku o carinama odmazde na kineske električne četvorotočkaše
EU odlaže odluku o carinama odmazde na kineske električne četvorotočkaše
3

EU odlaže odluku o carinama odmazde na kineske električne četvorotočkaše

128
3
Podelite sa prijateljima:

Evropska automobilska industrija je žestoko kritikovala najavljene carine, iako je možda od njih potekla ideja za to, a žestoko su ih kritikovali i kineski proizvođači automobila. Sada EU odlaže odluku o uvođenju kaznenih carina na kineske električne automobile uvezene u Evropu.

Očekivalo se da će nove carine prvo biti predstavljene 5. juna, s planom da dostignu 25 odsto. Odluka o odlaganju zavisi od izbora za Evropski parlament koji se održavaju od 6. do 9. juna, piše nemački list Der Spiegel. Izvor je rekao Reutersu da se radi o tehničkim detaljima u konačnom dokumentu.

Umesto toga, neki očekuju da će 10. juna biti obelodanjena odluka. Međutim, portparol Evropske komisije kaže da datum još nije određen.

I Mercedes, BMW i Volkswagen su bili kritični prema carinama i na to se ne gleda kao na dugoročno rešenje. Kineski proizvođači automobila i dalje planiraju da otvore sopstvene fabrike u Evropi i tada će efikasnije da se takmiče sa boljim proizvodima.

– Slobodna i fer trgovina i otvorena tržišta su osnova za prosperitet, zapošljavanje i održivi rast širom sveta. Stoga je vrlo sumnjivo da li trenutna rasprava o kaznenih carina ide u pravom smeru, izjavio je krajem maja finansijski direktor VW grupe Arno Antlic.

AutoRepublika

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Najlakše je ocariniti uvozna vozila, ali taj potez ima jake i dalekosežne posledice. Domino efekt.

Sumnjam da će doći do ikakvih carina, samo laju

Matija

„Bolje spreciti nego leciti“ – odluka mora da bude promisljena jer ima dalekometno stratesko dejstvo u vise smerova!

MRN

Izabrali su manje zlo.