1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ažurirani VW Golf GTI Clubsport „vozi s trista konja“
Ažurirani VW Golf GTI Clubsport „vozi s trista konja“
2

Ažurirani VW Golf GTI Clubsport „vozi s trista konja“

134
2
Podelite sa prijateljima:

Nedavno najavismo novi Volkswagen Golf GTI Clubsport, uz priču o specijalnoj verziji koja je najsnažniji Golf sa pogonom na prednje točkove ikada. O njemu se možete podsetiti ako kliknete na ovaj link

Nedavno ažurirani Golf GTI je izgubio ručni menjač (sada samo DSG-om), ali je postao malo moćniji: turbo motor 2.0 TSI je pojačan sa 245 na 265 KS.

Na žalost entuzijasta, a pogotovo onih ljubitelja koje je gorepomenuta vest obradovala, GTI Clubsport ostao je bez dodatnih konjskih snaga. Dvolitarski motor serije EA888 evo4 proizvodi istih 300 KS i 400 Nm, isto kao i pre četiri godine.

Međutim, ovo je i dalje najmoćniji Golf sa prednjim pogonom, a povećanje performansi bez prelaska na pogon na sve točkove teško da bi donelo neku opipljivu korist.

Ostale tehničke karakteristike Clubsporta takođe se nisu promenile. Hečbek je opremljen sedmostepenim DSG-om i elektronski kontrolisanom blokadom diferencijala, a adaptivno vešanje DCC je dostupno uz dodatnu naknadu.

Elektronika vožnje ima specijalni režim razvijen specijalno za Nirburgring, koji malo omekšava vešanje za korišćenje na stazi.

Podrazumevano, ograničavač brzine je postavljen na standardnih 250 km/h za nemačke automobile. Ali ako naručite paket Race, „nanogica“ se uklanja i Golf GTI Clubsport može dostići 267 km/h. Ranije je ova opcija bila dostupna samo na jubilarnoj specijalnoj verziji Golfa GTI Clubsporta 45.

Vreme ubrzanja do stotke je istih 5,6 s kao i ranije, naspram 5,9 s za ažuriranu verziju GTI-ja.

Spolja, GTI Clubsport se razlikuje od uobičajenog GTI-ja drugačijim branikom sa uvećanim „brkovima“, za koje je bilo potrebno da se otarase dnevnih svetala za vožnju.

Clubsport sada dolazi standardno sa felnama od 19 inča (ranije je osnova imala one od 18 inča), a uz dodatnu naknadu mogu se naručiti lagane kovane „cipele“ (po 8 kg svaka).

Clubsport je ranije imao veliki spojler na zadnjem delu i uvećane završetke izduvnih cevi.

Ažurirani Golf GTI Clubsport pojaviće se u evropskim salonima tek u oktobru, tako da cena još nije objavljena. Osnovni GTI u Nemačkoj sada košta najmanje 44.500 evra, ali će doplata za verziju od 300 konjskih snaga verovatno biti znatna (kao da je zlatna).

AutoRepublika

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

I dalje ce gledati u ovo… 😉

comment image

MRN

„,,, ali će doplata … biti znatna (kao da je zlatna).“

🙂🙂🙂