1. Home
  2. Industrija
  3. VW potvrđuje električni automobil za 20 „iljada“ evra od 2027. godine
VW potvrđuje električni automobil za 20 „iljada“ evra od 2027. godine
1

VW potvrđuje električni automobil za 20 „iljada“ evra od 2027. godine

132
1
Podelite sa prijateljima:

„Narodni“ deo VW grupe kolektivno nazvan Core koji čine Volkswagen putnička vozila, Škoda Auto, Seat/Cupra i Volkswagen komercijalna vozila želi da razvije i proizvodi pristupačne električne automobile posebno za evropsko tržište. Prvi modeli bi trebalo da se pojave na tržištu 2027. godine, navodi proizvođač. Volkswagen već radi na ponudi kompaktnih električnih automobila za oko 20.000 evra.

Ovo ima za cilj da doprinese cilju da se elektromobilnost učini mogućom za sve i olakša pristup električnim automobilima. Grupa sebe vidi kao odgovornu da ponudi pristupačnu i održivu mobilnost. Oliver Blume, generalni direktor grupe, naglasio je da mnogi Volkswagen povezuju sa svojim prvim automobilom i pristupačnom mobilnošću. Grupa ozbiljno shvata ovu odgovornost i stoga želi da započne veliki projekat koji nudi uvodnu električnu mobilnost iz Evrope za Evropu.

Blume takođe objašnjava: „Ovo je jasna posvećenost Evropi kao industrijskoj lokaciji, evropskoj industrijskoj politici i na kraju delovanju u interesu evropskih kupaca“. Tomas Šefer, generalni direktor marke VW i šef Corea, takođe je prokomentarisao ove planove. Da bi ova tehnologija postala široko prihvaćena, neophodna su atraktivna vozila u osnovnom segmentu.

Šefer je objasnio da će, uprkos niskoj ceni, VW postaviti visoke standarde u tehnologiji, dizajnu, kvalitetu i korisničkom iskustvu. Međutim, zadatak je izazovan s obzirom na rastuće troškove oko energije, materijala i sirovina. Elektromobilnost iz Evrope za Evropu može uspeti samo uz političku podršku i povoljne okvirne uslove.

VW se ovim projektom oslanja na visoku proizvodnju u Evropi. Ovo jača Evropu kao industrijsku lokaciju i smanjuje duge transportne rute za komponente, što smanjuje zagađenje CO₂. Ovaj projekat je još jedan korak ka širenju elektromobilnosti u Evropi. VW već intenzivno radi na porodici električnih gradskih automobila. Do kraja 2025. to bi trebalo da obuhvati električne automobile za manje od 25.000 evra. U planu su dva nova kompaktna automobila, jedan iz VW-a i jedan iz Cupre, kao i dva mala krosovera, jedan iz Škode i jedan iz VW-a. Ovi električni automobili će se proizvoditi u Španiji.

Sa novim projektom za potpuno električnu početnu mobilnost za 20.000 evra, Volkswagen pravi sledeći logičan korak. Nakon najave proteklih dana da je mogući uvodni električni automobil u saradnji sa Renaultom istorija.

AutoRepublika

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

2027? Bolje ikad nego nikad.