1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. „Fast & Furious“ se (navodno) vraća svojim korenima (VIDEO)
„Fast & Furious“ se (navodno) vraća svojim korenima (VIDEO)
0

„Fast & Furious“ se (navodno) vraća svojim korenima (VIDEO)

827
0
Podelite sa prijateljima:

Serijal filmova pod nazivom „Fast & Furious“ se nikada nije mogao nazvati nekim remek delom, ali je svakako ostvario veliki komercijalni uspeh. Dosadašnih deset delova su doneli zaradu od više od sedam milijardi dolara studiju Universal, pa nismo iznenađeni što Holivud nastavlja da ih snima.

Složićemo da se serijal zapravo deli na dve velike kategorije. Prva tri dela su pratila formulu uličnog trkanja i zasnovani su na priči pod nazviom „Racer X“ iz magazina „Vibe“. A onda je usledila neka druga priča sa nerealističnim scenama gde je Vin Dizel jedina osoba koja može da spasi svet od zlikovaca zahvaljujući svojoj bliskoj „porodici“ kako ih naziva. Automobili su u drugom planu i često su uništavani posle svega par sekundi na malim ekranima.

Zavisno kojim izvorima verujete, Universal želi da snimi još jedan ili dva nastavka, mada je teško očekivati da će tek tako završiti priču sa nečim šta im donosi toliko novca. Poslednji film u serijalu pod imenom Fast X se pojavio u bioskopima 2023. godine, a njegov nastavak bi trebalo da vidimo 2026. godine. I ako je verovati pitanju mnogih medija, vratiće se svojim korenima i to se pretežno odnosi na ulično trkanje.

Ovu informaciju je podelio Kreg Liberman, koji je inače bio zaslužan da spremi sve filmske četvorotočkaše za prva dva dela serijala. Liberman je inače posedovao nekoliko modela koje smo videli u „The Fast and the Furious“ iz 2001. godine, kao što su Toyota Supra i Nissan Maxima, a danas vodi veoma uspešni kanal na društvenoj mreži „YouTube“. Još pre nekoliko meseci je najavio da će „Fast XI“ (ili kako god zvanično ime bude) ponovo pružati ulično trkanje, a sada je doneo i neke dokaze da će tako biti.

Naime, Vin Dizel je podelio video snimak sa snimanja Fast XI na kome se vode modeli Toyota Supra i Dodge Charger iz prvog dela. Supru je vozio lik Brajan (igra ga pokojni Pol Voker) dok je Charger iz 1970. godine pripadao baš Dizelovom liku Dominiku.

Potrebno je spomenuti da Supra iz narednog dela neće biti ona ista kao iz originala iako možda liče identično na prvi pogled. Svi originali su odavno rasprodati privatnim kupcima, pa je firma „Just Driven“ spremila modernu kreaciju. Ona se očigledno dopala „glavonjama“ iz Universala da su odučili da iskoriste legendarnog Japanca za novi film, a Just Driven je zatim napravio i kopiju spomenutog Chargera.

Pogledajte priloženi video snimak gde Liberman priča kako je razvoj oba automobila trajao i šta možemo da očekujemo u nastavku.

AutoRepublika

(827)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments