1. Home
  2. Prezentacije
  3. Renault Rafale dobio „PHEV“ verziju sa 300 KS i pogonom na sve točkove
Renault Rafale dobio „PHEV“ verziju sa 300 KS i pogonom na sve točkove
3

Renault Rafale dobio „PHEV“ verziju sa 300 KS i pogonom na sve točkove

339
3
Podelite sa prijateljima:

Globalni debi kupeolikog krosovera Renaulta Rafalea dogodio se u leto prošle, a stigao je na evropsko tržište tek sredinom februara ove godine.

Do sada se krosover nudio sa dva nivoa opreme i pogonom na prednje točkove uz hibridni sistem E-Tech, Juče je kompanija navela više detalja o novoj verziji E-Tech 4×4.

PHEV je zasnovan na 1,2-litarskom benzinskom turbo motoru, koji radi u tandemu sa starter-generatorom i elektromotorom integrisanim u menjač, kao i sa elektromotorom koji se nalazi na zadnjem vratilu, čija je snaga 136 KS.

Ukupna snaga ovog sistema je 300 KS. Ovoj verziji potrebno je 6,4 sekunde da ubrza od nule do sto, dok krosoveru sa prednjim pogonom treba 8,9 sekundi.

Renault Rafale E-Tech 4×4 je takođe opremljen baterijom kapaciteta 22 kWh. Domet kada se vozi samo na struju je 100 km (kada se izračuna pomoću WLTP-a), ukupan domet krosovera sa punim rezervoarom i potpuno napunjenom baterijom je 1.000 km.

Baterija se puni do 80% za 130 minuta, a potpuno punjenje traje 2 sata i 55 minuta.

Osnovni Renault Rafale plug-in hibrid u paketu Esprit Alpine, ne razlikuje se mnogo od prethodno predstavljene verzije sa pogonom na prednje točkove. Ima odgovarajuće oznake na karoseriji, kao i originalne točkove od 20 inča.

Vrhunski Atelier Alpine ima karoseriju ofarbanu u plavu Satin Summit, crni „plutajući“ spojler i felne od 21 inča obuvene u Continentalove sportske gume.

Za verziju Atelier Alpine su takođe dostupni: drugi amortizeri, opruge, prednji i zadnji stabilizatori; adaptivno vešanje sa prediktivnom kamerom, rekonfigurisane elektronske jedinice odgovorne za kontrolu regenerativnog kočenja, stabilizacijski sistem i kontrolu putanje, kao i servo upravljač.

Unutrašnjost PHEV-ova ima iste displeje kao i „obični“ hibridni Rafale: ispred vozača je virtuelna instrument tabla dijagonale 12,3 inča, a ekran multimedije dijagonale 12 inča je postavljen vertikalno u centar prednjeg panela.

Standardna oprema uključuje bežično punjenje pametnog telefona, dvozonsku automatslu klimu, prednje i zadnje parking senzore i kameru za pogled nazad. Verzije sa pogonom na sve točkove imaju plave patosnice.

Renault Rafale E-Tech 4×4 biće u prodaji na evropskom tržištu ove jeseni. Cene će biti naknadno objavljene. Na domaćem tržištu, u Francuskoj, minimalna cena trenutne verzije sa pogonom na prednje točkove je 45 hiljada evra.

AutoRepublika

(339)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Čudno. Kod hibridne verzije sa prednjim pogonom sinergisku snagu (200 ks) deklarišu kao prosti zbir snage SUS (130) i pogonskog EM-a (70).
Kod verzije sa pogonom na sve točkove (gde je dodat još jedan EM od 136 ks, a snaga SUS-a povećana sa 130 na 150 ) ne rade tako, jer je kod njega zbir 356 ( 150 + 70 + 136 ), a oni kažu sinergijska snaga 300.

Izmenjeno 3 meseci pre od strane MRN
s mile

Ništa lepše nego SUV/krosover sa povišenim težištem, a sa sprtskim srcem, još kad dobije niskoprofilne gume, ono 40mm…. fantazija…

zezam se, meni je ovo nakaradna konstrukcija, a tek što je skupa

Matija

„Baterija se puni do 80% za 130 minuta, a potpuno punjenje traje 2 sata i 55 minuta.“ Ovaj podatak naterace vecinu vozaca da voze bez e-pogona. Osim onih koji mogu nocu kod kuce da pune bez zurbe.