1. Home
  2. Vesti
  3. Arcfox, kineska električna premijum marka, stiže u Evropu
Arcfox, kineska električna premijum marka, stiže u Evropu
3

Arcfox, kineska električna premijum marka, stiže u Evropu

518
3
Podelite sa prijateljima:

Španija je postala jedna od omiljenih destinacija kineskih marki koje žele da se oprobaju na evropskom tržištu. Za kratko vreme na teritoriju veće iberijske države stiglo je dosta potpuno novih marki automobila. BAIC, jedan od kolosa kineske automobilske industrije, odlučio je da poveća svoju posvećenost španskom tržištu električnih automobila.

Arcfox je ko zna koja po redu kineska kompanija koja proizvodi električne automobile. Mlada premijum marka koja pripada BAIC-u (Beijing Automotive Industry Corporation), jednom od pet najvećih proizvođača automobila u Kini, koji nastavlja sa svojim ambicioznim strateškim planom za međunarodnu ekspanziju fokusiranu uglavnom na Evropu.

Međunarodna luka Ferol, koja se nalazi u Galiciji, izabrana je za zvanično predstavljanje prva četiri modela sa kojima počinje proces distribucije u Španiji. Arcfox je sklopio ugovor o saradnji sa 25 prodavaca za distribuciju svojih modela širom španske teritorije uz kasnije proširenje na Portugal.

Modeli koje je Arcfox predstavio u Španiji su Arcfox S5, Arcfox Alpha S, Arcfox Alpha T i Arcfox Kaola. Sve ih je osmislio dizajner Valter da Silva (nekadašnji dizajner VW grupe). Takođe je istaknuto da su od svih ovih modela Alpha T i Alpha S već odobreni i imaju špansku homologaciju.

Sa cenama koje se kreću između 30 i 60 hiljada evra, Arcfox nastoji da se polako nametne španskom (i evropskom) tržištu električnih vozila. Iako se pozicionira kao premijum, kompanija će takođe dati prioritet pristupačnim cenama.

Najpristupačniji model Arcfoxa jeste Kaola. To je porodično vozilo sa 161 KS i dometom do 500 kilometara. Na višem nivou je limuzina Alpha S sa 235 KS i do 688 km autonomije.

SUV Alpha T pruža 268 KS i autonomiju od 660 km. Kao alternativa sa više performansi tu je S5, čiji pogonski sistem proizvodi snagu od 533 KS i ima domet od 708 km. Svi ovi modeli imaju garanciju od 5 godina ili 120.000 km, šta god nastupi prvo.

Arcfox se proizvodi u bratskoj nam Kini. Konkretno, proces masovne proizvodnje se odvija u fabrici koja se nalazi u Ženjiangu kojom upravlja zajednička kompanija koju su formirali BAIC i Magna. Prema prognozama marke, očekuju da će do 2025. godine njihov godišnji izvoz vozila biti između 5.000 i 8.000 jedinica.

AutoRepublika

(518)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Spanija je omiljena zato sto se brodovima do nje lakse stize nego do severnih evropskih luka, kao Hamburg na primer. Imam utisak da su Kinezi pikirali na luku Bar i da su zbog toga gradili onaj cuveni most koji ne vodi nikuda a trebalo bi da spoji Srbiju i Crnu Goru. Izgleda da od toga nece biti nista. Luku Pirej su dobili na 100 godina.

BB

Kao dobri domaćini, Kinezi ne gledaju kalkulaciju n atreću decimalu, već ulažu u mnoge projekte koji samo na prvi pogled nemaju vezu. Isplativost na kratak rok im nije bitna, već strateške odlike. Dakle i Pirej i Španija, i Bar, itd… Pa šta opali

Matija

Kinezi su pre neki dan zakupili deo luke Hamburg na 100 godina. Sada tamo grade svoj terminal za istovar brodova.