1. Home
  2. Prezentacije
  3. Land Rover Defender dobio tehnička ažuriranja i proširenje liste opreme
Land Rover Defender dobio tehnička ažuriranja i proširenje liste opreme
0

Land Rover Defender dobio tehnička ažuriranja i proširenje liste opreme

102
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Defender zapravo i nije tako nov – svoju premijeru imao je još 2019. godine, iako planirana restilizacija još nije izvršena. Međutim, godišnje se sprovode male nadogradnje, a sada je stigao još jedan paket poboljšanja. Na neki način prilično neočekivano.

Uvedeno je nekoliko tehničkih inovacija odjednom. Dizel D300 ustupio je mesto novoj verziji D350. Kao što se može videti iz naziva, snaga rednog turbodizel šestocilindraša Ingenium 3.0 povećana je sa 300 na 350 KS, a obrtni moment sa 650 na 700 Nm. Za najpopularniji Defender 110 sa petoro vrata, ovo je omogućilo smanjenje vremena ubrzanja na stotke sa 7,0 na 6,4 sekunde. Slabije šestocilindrične verzije D200 i D250 odgovarajuće snage takođe ostaju u službi.

Hibridni Defender P400e je, naprotiv, degradiran u P300e. Tehnologija je ista, ali dvojac benzinskog turbo-četvorocilindraša 2.0 i elektromotora više ne proizvodi 404 KS i 640 Nm, već samo 300 KS i 625 Nm. Ovo je povećalo vreme ubrzanja do 100 km/h sa 5,6 na 7,6 sekundi. Međutim, samo Defender 110 i dalje može biti hibrid; kratka verzija 90 i duga verzija 130 ne podržavaju takve pogonske sisteme.

Konačno, Defender je izgubio benzinskog linijskog „šestaka“ Ingenium, koji je bio ugrađen u verziji P400 (400 KS, 525 Nm). Zamena se pokazala neočekivanom: radi se o „izduvanoj“ verziji motora V8 5.0 sa kompresorom, koji proizvodi 425 KS u novoj verziji P425 i 550 Nm. Sa njim je „stodesetka“ postala dinamičnija: 5,8 s umesto 6,1 s do stotke. Istovremeno, u asortimanu je ostao i najskuplji osmocilindrični Defender P525 (525 KS, 625 Nm).

Pojavile su se nove specijalne verzije. Na primer, Defender 110 Sedona Edition, ofarban u posebnu crvenu boju Sedona, koja je ranije bila ekskluzivna za produženi Defender 130. Ostale karakteristike uključuju stilizovanu Sedonu, topografiju Arizone na haubi, bočnu tovarnu kutiju u boji karoserije i prošireni paket crnih ukrasa. Oprema takođe ne razočarava, jer je zasnovana na bogatoj opremi X-Dynamic HSE sa unutrašnjim ukrasima u crnoj koži Windsor ili skupoj tkanini Kvadrat.

Ista sedišta su takođe dostupna kao deo novog paketa opreme Signature Interior 3. Opremljeni su sa četrnaest načina podešavanja, memorijom položaja, masažerom, grejanjem, ventilacijom i poboljšanim naslonima za glavu.

Dugi model Defender 130 je sada dostupan sa opcionim foteljama umesto klupe u drugom redu. U ovom slučaju, terenac postaje sedmosed (sa formulom sedenja 2+2+3). Sama sedišta imaju grejanje i ventilaciju. Razmak između njih treba da bude dovoljan za prolaz putnika u trećem redu. Konačno, od sada Defender nudi fabrički postavljenu mat zaštitnu foliju.

Ažurirani automobili iz 2025. godine već su dostupni za naručivanje u Velikoj Britaniji, gde su objavljeni cenovniki sa svim izmenama i novim modifikacijama. Defender 90 sa troja vrata košta od 58.000 funti, Defender 110 sa petoro vrata od 60.000 funti, a produženi Defender 130 od 82.000 funti.

Uskoro će asortiman biti popunjen vrhunskom verzijom Defender Octa, koja će dobiti BMW-ov V8 turbo motor.

AutoRepublika

(102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments