1. Home
  2. Vesti
  3. Audi promovisao novi amblem
Audi promovisao novi amblem
8

Audi promovisao novi amblem

885
8
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi je iskoračio u smeru u kom su ranije krenuli i drugi proizvođači, pa je zamenio postojeći logotip novim, dvodimenzionalnim.

Digitalizacija je ta koja je na ovaj potez primorala većinu proizvođača. Mnogi od njih su odabrali dvodimenzionalno grafičko rešenje, sve s ciljem da se logotipi i amblemi pojavljuju usklađeno na različitim prenosiocima, počev od ekrana kompjutera pa sve do maske hladnjaka na vozilu. Tako će se istovetna četiri prstena nalaziti na pisanoj i digitalnoj komunikaciji kompanije iz Ingolštata, ali isto važi i za „žive automobile“.

Dakle, nema dileme da četiri prstena opstaju ali će njihov izgled biti mnogo direktniji, ravniji, jednostavniji. Dizajner Audija, Andre Georgi je novi logo opisao kao „značajno moderniji“ od onog koji menja. Sama ideja o logotipu ove marke u dve dimenzije, začeta je 2016. godine, ali se „primila“ 2020. kada je nemački proizvođač počeo da preispituje sopstveno poreklo u smislu korporativnog identiteta, odlučujući da želi da slika četiri prstena opstane u svim vidovima komunikacije kompanije s javnošću.

Audijevom novom amblemu nedostaje hroma, umesto kog je dobio crno beli izgled koji je obogaćen trodimenzionalnim pojedinostima. Kompanija će omogućiti kupcima da izaberu nove prstenove u crnoj boji, s  obnovljenom varijantom koja će zameniti svetlo belu, tamno sivom bojom. Izmena bedža marke Audi korespondira s promenom koja dolazi u vidu standardizacije fontova koji se koriste spolja i unutra. Zove se “Audi Type,” a počećemo da ga viđamo na B stubu novih modela iz palete ovog brenda. Verovatno je da će se moći opaziti i na drugim delovima karoserije.

“Primena naše filozofije podrazumeva da svaki detalj mora imati neku svrhu ili služiti nečemu,” govori Georgi. “Želimo da kvalitet isijava iz dizajna i samog proizvoda.” Audijeva četiri prstena su u ovom trenutku legendarna, a nastali su kao posledica spajanja četiri proizvođa u kompaniju Auto Union, što se zbilo 1932. godine. Upravo taj entitet će kasnije dobiti naziv Audi, kakav poznajemo i danas.

Kako rekosmo, Audi nije usamljen u pokušaju da osmisli ujednačen pristup brendingu u digitalnom svetu punom monitora. Istom teže i Volkswagen, Citroen, BMW, Nissan, Škoda, Kia, Peugeot, General Motors, Buick i mnogi drugi koji su usvojili dvodimenzionalni logotip.

AutoRepublika

(885)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Mrzim dvodimenzionalne ambleme! 😤😡😠

Matija

U celom tekstu tog dizajnera, Andre Georgia, ne vidim ama bas ni jedan jedini razlog da se emblem „spljosti“ u ravansku figuru. To je cista „copy-paste“ epidemija koja odjednom zahvati dizajnere i kojoj ni jedan od njih nece da se odupre. Ovo je njegova faca, nimalo interesantan tip! Siguran sam da je njegova tajna zelja da udje u istoriju Audija kao „covek koji je promenio Audijev emblem“!
comment image

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija
BB

Da… Ti dizajneri umiru da budu originalni a onda prepisuju jedni od drugih i boluju trendovima…
A po njegovoj faci se vidi da je “ u trendu“ 😜🤣😂

Rikošet

Jadno i žalosno. Sve se radi samo da pojeftine proizvodnju.

Pa ovo nije dostojno dječije igračke, a kamoli premium automobila…

I nisu oni jedini, vidjeli su od Mercedesa…

Matija

Od VWa.

moron

Kamo sreće da su ovi savremeni „znakovi“ nešto najgore u savremenoj auto industriji. I treba da i vizuelno izgledaju baš ovako, krajnje jadno, jer je i sve u vezi savremenih automobila postalo krajnje bedno …

Laki

Domagoj i ovaj išli u školu zajedno.

BB

Izgleda da su cimeri bili 😜