1. Home
  2. Vesti
  3. BMW ne napušta niži segment kod električnih automobila
BMW ne napušta niži segment kod električnih automobila
1

BMW ne napušta niži segment kod električnih automobila

123
1
Podelite sa prijateljima:

Oliver Cipse je sa mesta izvršnog direktora nemačkog proizvođača luskuznih automobila BMW-a dao izjavu u kojoj navodi da kompanija neće napustiti segment nešto pristuačnijih vozila u kontekstu tranzicije ka električnom pogonu.

„Ne okrećemo leđa ponudi u nižem cenovnom segmentu. Čak i ako se smatrate proizvođačem luksuznih vozila, pogrešno je napustiti ponudu u prizemnijem cenovnom razredu. Upravo to će biti srž vaše delatnosti u budućnosti,“ reče Cipse, tokom događaja koji je organizovala čuvena germanska kompanija iz sveta snabdevača automobilske industrije. Pričamo o društvu Robert Bosch GmbH, a sam događaj je bio upriličen u Berlinu.

Komentar je svakako vredan pažnje, posebno stoga što je suprotan u odnosu na strategiju koju primenjuje rivalski Mercedes-Benz. Naime, čelnici švapskog brenda su u julu objavili da će čak tri četvrtine najavljenih ulaganja ići u segment modela s najvišom dozom prestiža, pri čemu su mislili na modele C Klase i one iznad, pa su i kategorije vozila razdelili prema nivoima luksuza koje nude. Pride je od strane Mercedesa najavljena i seča modela u ulaznom delu kataloga.

Podsetićemo ovde, jer je prikladno mesto tome, da je glavni finansijski direktor grupacije BMW, tokom prošle nedelje upozorio na to da, iako se očekuje da se udvostruči prodaja električnih vozila (u odnosu na cifre iz 2021. godine), kompanija očekuje da će poslovne rezultate opteretiti rastuća inflacija kao i kamatne stope. Ovde je posebno mislio na evropski kontinent. Pisali smo o tome…

AutoRepublika

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Pametna odluka! Istorijsko iskustvo govori da siroka paleta modela garantuje stabilno poslovanje. Ova strategija je BMWu neophodna jer je on „usamljen“, tj. nema ni jednog velikog akcionara iza sebe koji bi pomogao u kriticnim situacijama. Da podsetim: Mercedes deli svoju sudbinu sa Geelyem, koji ima ne samo novac vec i mogucnost da preuzme proizvodnju donjih segmenata vozila.