1. Home
  2. Vesti
  3. U neobičnoj saobraćajnoj nezgodi tenk bukvalno pocepao poluprikolicu
U neobičnoj saobraćajnoj nezgodi tenk bukvalno pocepao poluprikolicu
1

U neobičnoj saobraćajnoj nezgodi tenk bukvalno pocepao poluprikolicu

9.25K
1
Podelite sa prijateljima:

Nesvakidašnji saobraćajni udes se dogodio pre nekoliko dana u okolini Novosibirska, o čemu je svedočilo više očevidaca velikog malera. Autoput, mada je verovatno ispravno tu saobraćajnicu okarakterisati kao brzu, je bio mesto nesreće u kojoj su učestvovali kamion s prikolicom na kojoj je bio “fiksiran” tenk, kao i drugi kamion s poluprikolicom.

Vozilo na donjoj fotografiji je bilo angažovano na prevu pomenutog komada vojne opreme do mzeja, registrovano je na ime ruske armije.

Sudeći po izjavama vojne uprave novosibirske regije, armijski transporter je na velikoj platformi prevozio muzejski eksponat tenka. Tokom transporta se dogodilo da se prevožena vojna oprema „dodirne“ poluprikolicu zakačenu za kamion parkiran pored puta.

Kao rezultat neželjenog kontakta, na poluprikolici je napravljena poderotina, u dužini od nekoliko metara.

Preliminarne informacije, koje se uglavnom oslanjaju na izjave očevidaca u početku, govore o tome da je u trenutku kada su dva teška vozila bila blizu jedno drugom, kupola tenka se nenadano i neshvatljivo okrenula, zarotirala ka parkiranom šleperu s poluprikolicom, što je dovelo do produženog kontakta jurišnog topa sa stranicom poluprikolice koja je momentalno ostala ruinirana.

Srećom, sve je prošlo bez žrtava i bez povređenih. Tačan uzrok nesreće će biti naknadno utvrđen istragom koju su pokrenuli nadležni organi.

Treba reći da je ovo samo jedna od neobičnih saobraćajnih nesreća s teritorije Ruske Federacije. Imamo i februarski primer u kom je čuveni sistem protivvazdušne odbrane S-400 „pokazao“ svoju ubojnu moć, tako što je u moskovskoj regiji na autoputu naleteo na kolonu vozila. Srećom, ni ovde nikome dlaka s glave nije falila, ako se izuzmu duševne boli povodom materijalne štete.

AutoRepublika

(9249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Taj je mala maca za naseg specijalca koji je na autoputu uspio prevrnuti artiljerijsko raketni PVO sistem Pantsir…kud ih i ovako malo imamo jos treba da ih „majstori“ prevrću po cestama.