1. Home
  2. Vesti
  3. SsangYong će sarađivati s BYD-om kao i Mercedes i Toyota
SsangYong će sarađivati s BYD-om kao i Mercedes i Toyota
0

SsangYong će sarađivati s BYD-om kao i Mercedes i Toyota

186
0
Podelite sa prijateljima:

SsangYong koji se i dalje nalazi pod kontrolom indijskog koncerna Mahindra, već duže vreme prolazi kroz teška vremena. Pre oko godinu dana je podneta prijava za pokretanje unapred pripremljenog plana reorganizacije, i sada se kompanija nalazi pod prinudnom upravom. Novi vlasnik je već pronađen i to će biti korejska firma Edison Motors, ali će se pravne radnje na ovu temu uobličiti do kraja tek u prvom tromesečju naredne godine.

U međuvremenu, SsangYong planira postepenu tranziciju ka proizvodnji električnih vozila i nedavno je na tu temu potpisao memorandum o razumevanju s kineskim divom BYD-om. Sporazumu je pristupilo zavisno društvo korejske matice, a koje se zove FinDreams i koje je zaduženo za proizvodnju baterija.

U prvoj fazi je priča koncentrisana na razvoj i proizvodnju takcionih baterija za električna vozila iz game SsangYonga, ona iz određenog projekta nazvanog U100 i ona koja će na tržište negde tokom 2023. godine. I dalje nemamo informacija o konkretnom modelu, ali je kompanija objavila crteže električnih krosovera pod oznakama J100 i X200.

Još uvek nije jasno u kojim će sekvencama, zapravo hoće li uopšte ovi četvorotočkaši ugledati svetlost dana. Kasnije,  SsangYong i BYD planiraju da zajedničkim snagama razviju modularnu platformu za buduće baterijske modele automobila.

Prvi serijski električni automobil SsangYong se pojavio tek ove godine i vidite ga na gore izloženim fotografijama. To je krosover SsangYong Korando e-Motion i nastao je konverzijom običnog SUV-a Korando. Prilagođen je izvoznim namerama i već je dostupan za poručivanje u Evropi, gde se nudi po ceni od 39 hiljada evra.

Pokreće ga jedan električni motor koji je nakačen na prednju osovinu. Razvija 190 konjskih snaga uz 360 Nm obrtnog momenta. Struju čuva litijum-jonska trakciona baterija kapaciteta 61,5 kWh. Za njen razvoj se pobrinula južnokorejska firma LG Chem. Deklarisana autonomija noviteta, merena prema pravilima iz protokola WLTP, iznosi 339 kilometara u mešovitom ciklusu vožnje.

Inače, o sudbini i talasanjima vezanim za SSangYong ste mogli u više navrata da čitate na našem portalu. Koga zanima, može da se posluži opcijom pretraga.

AutoRepublika

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments