1. Home
  2. Vesti
  3. BMW će popularni X5 sklapati i u Kini
BMW će popularni X5 sklapati i u Kini
0

BMW će popularni X5 sklapati i u Kini

365
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački velikoserijski proizvođač luksuznih automobila BMW će proizvoditi veoma traženi krosover X5 i u Kini, saznali smo nakon jučerašnje objave portparola minhenske firme. U ovom trenutku, jedina proizvodna lokacija na kojoj se pomenuti SUV montira jeste ona u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini, odnosno u Spartanburgu. Treba reći i da se donedavno, X5 u skromnim kontignetima sklapao i u ruskom Kaliningradu, i to samo za potrebe lokalnog tržišta.

„Širimo globalne proizvodne kapacitete kako bismo uspeli da podmirimo obimnu tražnju za našim modelom BMW X5, koji je popularan na svim meridijanima. Organizovaćemo proizvodnju X5-ice i u Narodnoj Republici Kini, i potrudićemo se da stopa lokalizacije iste bude zavidna. Tamo montiran X5 će se nuditi isključivo na kineskom tržištu,“ izjavio je glasnogovornik BMW-a, bez da specificira kada će se sa procesom započeti.

Zainteresovani Kinezi za pazar krosovera X5 su svoja vozila dobijali iz Sjedinjenih Američkih Država, što će se uskoro promeniti, ali kako u kompaniji očekuju, ta modifikacija proizvodnih planova neće usloviti naturalne pokazatelje rada fabrike u Spartanburgu, navedeno je u izjavi.

Čini se da je bavarski gigant bio prinuđen da izađe sa predmetnim zvaničnim saopštenjem za medije, s obzirom na činjenicu da se vest najpre pojavila na uglednom Handelsblattu, gde je dodatno precizirano da je start proizvodne ofanzive u Kini, planiran za narednu godinu.

BMW je od prvog dana januara do zaključnog dana septembra ove godine, u Kini isporučuo skoro 700 hiljada vozila što je bezmalo 20% više nego lani. S takvim ciframa, Kina predstavlja skoro trećinu tražnje za BMW-om koja se beleži u Evropi, ostatku Azije i Americi, zajedno posmatrano.

AutoRepublika

(365)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments