1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche počinje sa proizvodnjom sintetičkih goriva naredne godine
Porsche počinje sa proizvodnjom sintetičkih goriva naredne godine
0

Porsche počinje sa proizvodnjom sintetičkih goriva naredne godine

265
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Štutgarta se tako nada da će uspeti da spasi motore sa unutrašnjim sagorevanjem od potpune propasti. 

Šef Porscheovog odseka za sportske automobile, Frank Valiser, navodi da će isprva biti proizvedena mala količina goriva zarad ispitivanja, a da će se onda ukoliko sve bude bilo u redu, nastaviti sa regularnom proizvodnjom. On takođe ističe i da postojeći motori neće morati da prolaze bilo kakve modifikacije, već da će odmah biti kompatibilni sa novim sintetičkim gorivom.

„To je dug put sa ogromnim ulaganjem, ali smo sigurni da je to važan deo našeg globalnog truda da se umanji emisija ugljen-dioksida u saobraćajnom sektoru“, rekao je Valiser. Porscheova fabrika za proizvodnju sintetičkih goriva počeće da radi naredne godine, a onda će iz tog pogona, do 2024. godine stići 55 miliona litara ovog goriva. Ta brojka će se udesetostručiti do 2026. godine.

Oliver Blum, šef nemačkog brenda, vidi veliku šansu za ovakve alternativne energente. „Njihova prednost je u primeni: mogu se koristiti kod benzinskih modela i hibrida, osim toga može se koristiti već postojeća infrastruktura“, naveo je Blum.

Valiser posebno ističe da motori neće morati da prolaze kroz bilo kakve zahvate. „Neće biti uticaja na performanse“, kaže Frank Valiser. On je dodao i da će sintetička goriva omogućiti značajno nižu emisiju štetnih gasova.

Očigledno je da je Porsche spreman da uloži ogroman novac kako bi kroz ovaj projekat uspeo da spasi motore sa unutrašnjim sagorevanjem od sigurne propasti.

AutoRepublika 

(265)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments