1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot se pišmani oko povratka u SAD nakon nastanka Stellantisa
Peugeot se pišmani oko povratka u SAD nakon nastanka Stellantisa
2

Peugeot se pišmani oko povratka u SAD nakon nastanka Stellantisa

2.25K
2
Podelite sa prijateljima:

Plan koji je predviđao povratak francuske marke Peugeot na tržište Sjedinjenih Američkih Država do 2026. godine, bi mogao biti napušten nakon što je na jučerašnji dan spajanje dve korporacije PSA i FCA ozvaničeno. Navode o predomišljanju u vezi s realizacijom izvornog plana je pred novinare redakcije lista Automotive News izneo Žan Filip Imparato kao izvršni direktor Peugeota.

“Poslednji put smo razgovarali o povratku Peugeota na američko tržište pre oko osamnaest meseci, što će reći pre nego što je Stellantis postao aktuealan,” rekao je Imparato. „Sada nikako ne možemo da zanemarimo činjenicu da je Peugeot postao deo ovog novog sveta. Pretpostavljam da ćemo sada morati da pristupimo preispitivanju ranije donetih odluka i da se prilagodimo novonastalim okolnostima, što znači da ćemo tek videti ostaje li na snazi ideja o vraćanju Peugeota među Amerikance.”

Da kažemo još jedared, inače već milion puta ponovljenu matematiku prema kojoj je Stellantis predodređen da bude četvrti najveći svetski proizvođač automobila, uzimajući kao osnovu prodajne brojke iz 2019. godine. Velike zasluge za takvo stanje stvari pripadaju i rezultatima koje postiže korporacija FCA.

Kao što je poznato FCA predstavlja italo-američku grupaciju koja neguje nekoliko ekstremno popularnih marki među Amerikancima, pa se u potpunosti može razumeti predomišljanje Peugeota o eventualnom povratku na to tržište. Treba imati i u vidu da je uspostavljanje „novog“ brenda na tržištu u finansijskom, pa i svakom drugom smislu, izuzetno zahtevan zadatak.

Ipak, Imparato nije unapred odbacio originalnu ideju o ponudi Peugeota preko bare, ali jeste dodatno naglasio da će se francuska marka u budućnosti, kako se ona sada doživljava, usredsrediti na tržišta na kojima već beleži zapažene rezultate i koja smatra najvažnijim.

“Moram da sredim sopstveno dvorište u nekoliko narednih meseci, a onda da vidim i kako da ponovo vratim vedrinu našem poslovanju u Kini,” rekao je Imparato očito aludirajući na evropsko tržište, kao i ono na Srednjem istoku, Africi i Južnoj Americi, gde Peugeot već učestvuje u tržišnom nadmetanju.

Treba reći i da je lavić napustio Ameriku 1991. godine pre svega pod pritiskom američke i japanske konkurencije a i zahvaljujući ograničenoj distributivnoj mreži.

Za kraj da kažemo da se Perica Rajković bavio temom eventualnog povratka Peugeota u Ameriku, pa smo imali prilike da pročitamo divnu analizu. Nastanak Stellantisa će verovatno dovesti i do gašenja Chryslera, a veoma moguće i Lancije, o čemu smo pisali u nedavnoj prošlosti.

AutoRepublika

(2251)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Peugeot nema sta da trazi na tom trzistu.

BB

Očigledno je čuo za vic koji tamo trenutno vlada (a nije daleko od istine): Nakon najnovijih događaja i tenzija oko Capitola, Meksiko je prihvatio da plati zid, a i Kanada je najavila da hoće jedan.