1. Home
  2. Vesti
  3. PSA planira preokret za marku DS
PSA planira preokret za marku DS
0

PSA planira preokret za marku DS

434
0
Podelite sa prijateljima:

Grupacija PSA postavila je novu direktorku za razvoj novih proizvoda u okviru brenda DS sa ciljem da novi modeli pod hitno promene lošu situaciju kod tog proizvođača. 

Nakon prvobitnog uspeha, DS je pao u zapećak. Prošlogodišnji prodajni rezultati daleko su od onoga što priželjkuju čelnici francuske premijum marke, stoga je bilo vreme za promene.

Nova direktora za razvoj novih proizvoda DS-a je Marion David, koja je nekada bila na istoj poziciji u Peugeotu gde je rukovodila razvojem modela 5008 i 3008 koji su se pokazali kao veliki uspesi za „francuskog lava“.

U razgovoru sa AN David je naglasila da je sistem rada u okviru DS marke značajno drugačiji danas nego kada je taj brend bio u okviru Citroena. „Mi smo danas potpuno premijum brend. Imamo sopstveni dizajnerski studio i razvojni centar, sada je to potpuno drugačiji pristup stvaranju automobila“, kazala je David.

Ona je dodala da je DS profitabilna marka i da nemaju gubitke po svakom prodatom vozilu, a kao jedan od razloga za tako nešto navodi deljenje platformi sa ostalim članovima PSA grupacije, kao i upotrebu proizvodnih pogona čitave grupe.

Na pitanje kakav će biti odnos prodaje električne verzije i one sa SUS motorom novog modela DS Crossback, David tvrdi da će električna varijanta učestvovati u prodaji sa nekih 25%. „Razlika u ukupnom trošku vlasništva kod konvencionalnog i električnog modela je jako mala, i na kraju se svede na nekih 3%“, rekla je Marion, ali bez naglašavanja o kom vremenskom okviru je govorila.

Direktorka za razvoj novih proizvoda u DS-u navela je da ta marka većinu svojih automobila prodaje putem lizinga, te da očekuju da će se taj procenat dodatno uvećati sa talasom elektrifikacije koji sledi.

AutoRepublika 

(434)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments