1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Valteri Botas navodno u pregovorima s Red Bullom
Valteri Botas navodno u pregovorima s Red Bullom
0

Valteri Botas navodno u pregovorima s Red Bullom

152
0
Podelite sa prijateljima:

Po najnovijim izveštajima, Valteri Botas navodno razmatra Red Bull kao opciju nakon 2021. Finac, kao i većina vozača na gridu, nema važeći ugovor posle dotične sezone.

Da li je Botasova budućnost u Mercedesu ugrožena?

Kako stvari stoje, Mercedes nije još uvek potvrdio vozačku postavu za sezonu 2021. i dalje. Bilo je nekoliko glasina vezanih za budućnost tima, ali je Volf pojasnio da nemačka ekipa neće diskutovati o ugovorima pre nego što sezona počne. Ovo bi mogao da bude uzrok zabrinutosti vozača. Biti na pravom mestu u pravo vreme je ključno za obezbeđivanje zadovoljavajućeg ugovora.

Ko bude previše čekao, mogao bi da izgubi mesto u F1. Samim tim ne bi trebalo da čudi Botasovo razmatranje opcija. Nedavno, „šuškalo se“ o tome da je Valteri u pregovorima s Renaultom u vezi s osiguravanjem sedišta za sledeću sezonu. Po F1 insajderima, njegov menadžer je razgovarao s Kristijanom Hornerom. Dotični izveštaji kažu da je Didije Koton pozvao Hornera na večeru. Ipak, sve ovo treba uzeti s rezervom s obzirom na to da se radi o glasinama.

Botasovo pridruživanje Red Bullu nije van pameti, jer on donosi bogat pedigre. On je pobeđivao u trkama, iskusan je i razuman vozač. Maks Ferštapen je broj 1, ali bi prisustvo Finca u timu moglo da pomogne da se ekipa iz Milton-Kinsa upusti u borbu za titulu u konkurenciji konstruktora.

Botas možda neće biti brži od Ferštapena, ali bio on mogao da prati tempo Holanđanina. Tandem u vidu Valterija i Maksa bi mogao da pomogne Red Bullu da oživi staru slavu.

Ipak, sudeći po prethodnim izveštajima, Botasovo sedište u Mercedesu bi moglo da bude problematično nakon svega. Spominje se da nemački tim razmatra dovođenje Džordža Rasela, kao potencijalnu zamenu za Finca za sledeću sezonu. S obzirom na to da regulativa ostaje ista, ovo bi mogla da bude sjajna mogućnost za Mercedes da konačno iskoristi svoj junior program.

Mada ništa nije potvrđeno, postoje šanse da tim zadrži Luisa Hamiltona i nakon 2021. Jasno je da odustajanje od najveće F1 zvezde trenutno i aktuelnog šampiona nije u interesu tima.

Pored Džordža Rasela, tu je i četvorostruki šampion koji žudi za mestom u konkurentnom bolidu u 2021. Mada je verovatnoća manja, Mercedes bi mogao da unajmi usluge Sebastijana Fetela?

AutoRepublika

(152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments