1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Daimler se raduje aktuelnim impulsima s kineskog tržišta
Daimler se raduje aktuelnim impulsima s kineskog tržišta
0

Daimler se raduje aktuelnim impulsima s kineskog tržišta

170
0
Podelite sa prijateljima:

Iz Daimlera, koji stoji iza marke Mercedes-Benz, stižu izjave koje govore o stabilizaciji poslovnih prilika u Kini, nakon što su vlasti popustile ograničenja nametnuta pravilima o izolaciji, a sve u cilju sprečavanja širenja zaraze novim korona virusom. Naime, s novinarima redakcije Bild am Sonntag je razgovarao Markus Šefer, član upravnog odbora Daimlera zadužen za proizvodnju.

„Ako analiziramo podatke s kineskog tržišta, možemo da konstatujemo da smo ponovo prodali oko 50.000 jedinica tokom marta. To nas čini samouverenim,” preneta je danas izjava pomenutog zvaničnika Mercedesa.

Mercedes-Benz je tokom prvog tromesečja na svetskom nivou, isporučio ukupno 477.400 putničkih automobila, ali nam je ostao nedostupan podatak o tome koliki je u ovoj cifri, udeo četvorotočkaša isporučenih Kinezima. Ako je od neke koristi prošlogodišnji racio broj, onda da kažemo da je 29% od ukupne globalne realizacije Mercedesa, koja se meri s 694.200 vozila, isporučeno kupcima u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Daimler ponovo pokreće proizvodne procese u matičnoj Nemačkoj, počev od sutrašnjeg dana. Pogoni u Zindelfingenu i Bremenu startuju s proizvodnjom prestižnih vozila iz E i S klase.

Kina predstavlja najveće svetsko tržište za limuzinsku perjanicu Mercedesa, odnosno za S klasu koja se proizvodi u pomenutom postrojenju u Zindelfingenu. U uobičajenom toku proizvodnih aktivnosti, svakog radnog dana bude sklopljeno nekoliko stotina primeraka vozila s oznakama S klase, u tom fabričkom kompleksu.

„Ipak, nećemo biti u mogućnosti da takve cifre dostignemo momentalno nakon ponovnog pokretanja proizvodnih traka, što je u planu za sledeću nedelju,“ kaže Šefer.

Daimler je ranije, to jest u četvrtak izvestio o padu profita od oko 70% koji je obeležio poslovanje tokom prvog kvartala. Obrazloženje za pad zarade se lako identifikuje i zove se “novi korona virus”.

AutoRepublika

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments