1. Home
  2. Video
  3. Italijanska finansijska policija pozelenela (VIDEO)
Italijanska finansijska policija pozelenela (VIDEO)
4

Italijanska finansijska policija pozelenela (VIDEO)

1.19K
4
Podelite sa prijateljima:

Finansijska policija Italije (Guardia di Finanza) podržava ekološke trendove i to iskazuje na način što u upotrebu uvodi ukupno trideset novih vozila. U pitanju su prelepi baterijski gradski automobili s oznakama Peugeota e-208. Treba podsetiti da su karabinjeri u decembru već ojačali svoju flotu s 52 primerka, takođe urbanog heča Nissana Leafa, koji je takođe elektromobil.

Tako su na početku ove godine, italijanske carinske i policijske službe krenule s prvim koracima ka usvajanju koncepta elektromobilnosti. Peugeot Italy je zaista ponudio, a uprava policije prihvatila, model e-208 kao 136 konjskih snaga moćnu električnu verziju tradicionalne 208-ice. Isporuku prvog primerka će pratiti i preostalih 29 komada. Sama forma transakcije se odnosi na dugoročni operativni najam.

Kako bi maleni električni 208 bio upodobljen primeni za potrebe organa Guardia di Finanza, morao je da prođe kroz tretman adekvatne šminke. Karoserija je ofarbana u sivu nijansu dok se ističe više žutih fluorescentnih traka. Na krovu je pričvršćeno i rotaciono svetlo koje koriste vozila državne službe, dok je LED rasvetom obogaćena i maska hladnjaka (koji inače električni automobili ne poseduju). Te diode su montirane i iza zadnjeg prozora na vozilu.

Na nekoliko mesta na karoseriji je jasno ispisana i oznaka državnog organa „Guardia di Finanza“, tako da sveukupno nema mesta sumnji da se radi o policijskom vozilu!

Oprema u unutrašnjosti je veoma nalik serijskoj verziji, dok je naručilac insistirao da tablet, to jest procesor u automobilu bude u direktnoj vezi sa carinskim serverom italijanske uprave. Putnička kabina je dodatno prilagođena na način da službenici mogu da imaju pravu malu kancelariju, uz sva prostorna ograničenja svojstvena segmentu kom pripada 208-ica.

Sve aktivnosti u vezi prilagođavanja civilne verzije francuskog mališana je izvršila specijalizovana kuća za takve poslove Focaccia. Rekosmo da motor raspolaže sa 136 konjskih snaga, ali smo propustili da napomenemo da baterija raspolaže sa 50 kWh, što je dovoljno da bi Francuzi reklamirali autonomiju od 340 kilometara, saglasno pravilima definisanim u WLTP protokolu.

Na kraju da kažemo da i u samoj Francuskoj, više ekipa Nacionalne žandarmerije koriste elektromobile.

Jeste na italijanskom, ali dosta se i razume 🙂

AutoRepublika

(1185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Џони

Све италијанске полиције као и Карабињери имају све врсте возила јер их набављају (тендерски) у турнусима по најнижим ценама, имају скоро све јапанске произвођаче и велики број европских укључујући и домаћу поизводњу а нарочито Алфа Ромео

DOLF

Budale!

moron

Da i oni kao mi imaju termoelektranu koja je na svetskom nivou u TOP 10 emitenata sumpor dioksida, verovatno bi drugačije gledali na to što ja „zeleno“ i ekološki.

BojanNeki

Valjda „da i oni imaju SNS mafiju koji upravlja državom, energetskim sistemima i termoelektranama verovatno bi drugačije“…

U njihovoj državi su mafije velike ali „naša“ poseduje državu.