1. Home
  2. Vesti
  3. Šta će restilizacija doneti Stelviju?
Šta će restilizacija doneti Stelviju?
1

Šta će restilizacija doneti Stelviju?

871
1
Podelite sa prijateljima:

Brojni su detalji i tehnološke novine koje će oplemeniti i osvežiti krosover srednje veličine iz Italije. Dakle, poznato je da Alfa Romeo planira da za modelnu 2020. godinu predstavi restilizovani Stelvio, pa je stoga momenat da vidimo šta će to novitet doneti.

Ukratko, Stelvio će dobiti prednje svetlosne grupe izrađene u punoj LED tehnologiji, digitalnu instrumentaciju, kao i možda najvažniji detalj, novi dvolitarski benzinac koji će funkcionisati kao laki hibrid (48V).

Pored izmenjene svetlosne signalizacije, prednji kraj Stelvija će krasiti preoblikovani branici, kao i novi dizajn još ponekog detalja. Što se unutrašnjosti tiče, kupci će pored virtualne komandne table moći da naruče i sistem koji obezbeđuje prikaz bitnih informacija na vetrobranskom staklu a planirana su i temeljna unapređenja info-zabavnog sistema.

Materijali i raspoloživi koloriti koji će biti dostupni u putničkoj kabini će od momenta restilizacije biti kvalitetniji, bogatiji i raznovrsniji. Pored toga, kao sitniji detalj, ističe se i izmenjena pozicija tastera električne ručne kočnice.

Najvažnije, Stelvio dobija laki hibrid zasnovan na 2.0 Turbo motoru koji sagoreva benzin a raspolaže sa 280 konjskih snaga. Ostali smo omađijani ovim motorom, nakon testa adekvatno opremljenog Stelvija. Restilizovani primerak će koristiti sistem utemeljen na 48 volti uz E-Booster električni turbo punjač. Novi motor uz ispomoć sistema lakog hibrida će doprineti smanjenju emisije ugljen-dioksida, uz isporuku dodatne “ergele konjskih snaga”.

Tokom 2021. godine, familiji Stelvija će biti dodata i PHEV verzija koja će vozaču omogućavati da prevali oko 50 kilometara u čisto električnom režimu vožnje.

AutoRepublika

(871)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jedan po jedan ksenonac „odlazi“ …
Novi 2,0 benzinac sa 280 ks ? Znači, stari 2,0 turbo sa 200 ks „leti“ …
Meni je iz te kuće nekako najleša već vremešna Giulietta. Naravno, „nisu loši“ ni Giulia, a ni Stelvio 🙂