1. Home
  2. Zelene strane
  3. Pošte Austrije i Švajcarske do 2030. prelaze na flotu električnih vozila
Pošte Austrije i Švajcarske do 2030. prelaze na flotu električnih vozila
0

Pošte Austrije i Švajcarske do 2030. prelaze na flotu električnih vozila

165
0
Podelite sa prijateljima:

Švajcarska i austrijska poštanska služba su gotovo istovremeno izašle u javnost sa objavom o punoj posvećenosti cilju koji se ogleda u ekskluzivnom korišćenju flote električnih vozila, a što bi trebalo da se dogodi do 2030. godine. Ovaj potez će dodatno pojačati pritisak na proizvođače automobila da se posvete razvoju funkcionalnih, priuštivih i dopadljivih električnih vozila, kako za obične kupce, tako i za flotne operatere.

Izjava posvećenosti elektrifikaciji svoje flote dostavnih vozila je usledila nakon što su obe grupe pristupile inicijativi za ohrabrenje flotnih operatera u tranziciji ka čisto električnim vozilima, EV100. Električna vozila su se u mnogim delovima sveta već dokazala kao ekološki podobnija, ali i ona koja omogućavaju upravljanje profitabilnijim poslovanjem.

“Ovakav razvoj događaja, u kome brojne logističke kompanije i najveći svetski flotni operateri prelaze na električna vozila, omogućava efikasniju borbu protiv klimatskih promena i zagađenja vazduha u urbanim sredinama.,” rekla je Helen Klarkson izvršna direktorka Klimatske grupe. “Tranzicija ka električnim vozilima se zahuktala, a da bi ostale konkurentne na tržištu, mnoge kompanije iz sveta transportnih usluga već konvertuju flote. Proizvođači automobila će biti prinuđeni da proprate rast tražnje, a ako to ne učine rizikuju da propuste ogromnu tržišnu šansu.”

Fokus dosadašnjeg talasa elektrifikacije je uglavnom bio usmeren ka fizičkim licima, ali ovaj potez austrijske i švajcarske pošte naglašava važnost podrške procesa elektrifikacije od strane industrijskog sektora.

Pored pošta iz dve pomenute države, inicijativi EV100 su se pridružili i poštari Portugalije i Novog Zelanda.

AutoRepublika

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments