1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Šef Forda prošle godine primio od kompanije 17,8 miliona dolara
Šef Forda prošle godine primio od kompanije 17,8 miliona dolara
0

Šef Forda prošle godine primio od kompanije 17,8 miliona dolara

223
0
Podelite sa prijateljima:

Kao kompenzaciju za svoj rad u 2018. godini, prvi čovek Forda, Džim Heket, primio je nadoknadu od gotovo 18 miliona američkih dolara. 

Heket je tako u prošloj godini prihodovao milion dolara više nego 2017. godine. Ujedno njegovi prihodi su 276 puta veći od prosečnih primanja jednog radnika zaposlenog u SAD u Fordu. Takav, prosečan zaposleni je za celu godinu rada zaradio 64.316 dolara.

U međuvremenu, Ford je najavio da će drastično smanjiti svoju radnu snagu u Evropi, sve u sklopu plana ušteda. Na Starom kontinentu otkaz će dobiti oko 5.000 ljudi, mahom u Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

„Plavi oval“ restruktuira svoje poslovanje u Evropi. Na naš kontinent stići će još jedan SUV model, a u planu je i električni automobil nalik na Mustang. Osim toga, Ford očekuje odličan komercijalni rezultat od novog Focusa koji smo nedavno i mi imali na testu.

AutoRepublika 

 

 

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments