1. Home
  2. Video
  3. Peugeot 308 GTi obrisao pod sa Hyundaijem i30 N (video)
Peugeot 308 GTi obrisao pod sa Hyundaijem i30 N (video)
2

Peugeot 308 GTi obrisao pod sa Hyundaijem i30 N (video)

5.73K
2
Podelite sa prijateljima:

Uspeh i znanje ne stvaraju se preko noći, bila bi poruka snimka ekipe Autoexpress-a. 

Britanski automobilski časopis Autoexpress izveo je na stazu dva hot heč modela. Novi, prvi sporstki as Hyundaija, koji je razvijan na Nirburgringu – i30 N i Peugeot 308 GTi.

Neko bi odmah pomislio da poređenje nije fer, jer francuski automobil ima motor manje zapremine. Peugeot 308 GTi koristi 1,6-litarski turbo agregat sa četiri cilindra koji razvija 270 konjskih snaga. Pored toga, Peugeot ima napred i Torzen diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, i ujedno je lakši od Hyundaijevog predstavnika za nekih 200 kilograma.

Hyundai i30 N koristi dvolitarski turbo agregat koji razvija 250 konjskih snaga. Međutim, iako je tehnološki napredniji od Peugeota, to mu nije mnogo pomoglo na stazi. Zbog manje mase, ali i boljih kočnica, 308-ica u GTi izdanju je mnogo bolje kočila i pokazala se kao upravljiviji automobil. Stazu je prešla za 46,6 sekundi, dok je i30 N to postigao za 47,8 sekundi.  Razlika od 1,2 sekunde na tako kratkoj stazi je poprilična, ali ni nakon novog testa, i30 N nije uspeo da ostvari bolji rezultat.

Pobednik je Peugeot 308 GTi.

Pogledajte snimak:

 

(5733)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Djole

Ova 308-ica je fantastican automobil. Peugeot je daleko ispred Hyundaija sto se tice potentnih motora.

joe

kakav je ovo test, amaterski do kraja….