1. Home
  2. Vesti
  3. Detroit Motor Show 2018. – najava dešavanja
Detroit Motor Show 2018. – najava dešavanja
0

Detroit Motor Show 2018. – najava dešavanja

279
0
Podelite sa prijateljima:

Međunarodni severnomerički sajam automobila za 2018. godinu  (North American International Auto Show – NAIAS) otvara novu godinu u velikom stilu. Želimo da vam predstavimo ono što se do ovog trenutka zna o predstojećem događaju.

Detroit Motor Show počinje 13. januara, a tradiciju gradi od 1987. godine. Mnogi od modela koji će biti prikazani u Detroitu, pojaviće se na američkom tržištu, iako će biti i eksponata koji nisu namenjeni lokalnoj populaciji. Najavljene su svetske premijere iz Mercedesa i Lexusa, a ni Hyundai ne nastupa bez aduta. Idemo redom.

BMW

Iako nije u pitanju svetska premijera, ipak je ovo prvi javni nastup novog SUV modela iz kompanije BMW. Pred očima javnosti, naći će se X2 koji koristi UKL2 platformu, na isti način kao što to čini i testirani Mini Countryman. Pokretaće ka četvorocilindarski turbo benzinski i dizel agregati, dok se očekuje i plug-in hibridna verzija. Premijera na našem tržištu desiće se za koji mesec.

Hyundai

Veloster nikada nije doživeo velike globalne prodajne cifre, a slično je i u regiji. Međutim, to ne sprečava Hyundai da predstavi drugu generaciju asimetričnog kupea. Pred nastup na domaćem, korejskom tržištu, imali smo prilike da vidimo prve tizer fotografije noviteta, koje otkrivaju veoma sličnu siluetu sa odlazećim Mk1, dok se promene odnose na zadnji difuzor koji je izrađen u stilu viđenom na modelu Kona. Pogoniće ga par turbobenzinskih agregata, zapremine 1,4 i 1,6 litara. Za transmisiju zaduženi su šestostepeni manuelni, kao i sedmostepeni DCT menjač.

Infiniti

Infiniti će predstaviti novi dizajnerski pravac kroz konceptni automobil, koji predstavlja prvo radno dostignuće u okviru kompanije, bivšeg BMW dizajnera, Karima Habiba. Za sada, na raspolaganju imamo samo jednu tizer fotografiju, ali i najave iz Infinitija da se radi o sportskom kupeu sa četvoro vrata koji će verovatno biti elektropogonjen, uz konvencionalne postavke pogonskog sklopa, koje se podrazumevaju.

Jeep

Redizajnirani Jeep Cherokee naći će svoje mesto u halama Detroita. Jeep je već objavio brojne fotografije koje otkrivaju novi, čistiji dizajn modela Cherokee za 2018. godinu. Svi detalji vezani za novitet biće poznati nakon premijere. Jeep obećava nove, efikasnije agregate koji će primenu naći u ovom SUV modelu.

Lexus

Japanski premijum proizvođač će predstaviti novi LF-1 Limitless SUV koncept. Sudeći prema tizer fotografiji, ovo će verovatno biti mali kupe krosover, veoma nalik na Toyotu C-HR. Dizajnerski studio japanskog brenda CALTY, lociran u južnoj Kaliforniji, zaslužan je za blistavi dizajn koji je opisan kao “luksuzna perjanica”.

Mercedes

Samo što je skinuo veo tajne sa novog CLS kupea, Mercedes nam predstavlja AMG performantnu verziju. Kupe sa četvoro vrata, dobiće izvedbu AMG 53, koja će biti jedinstvena za modele koji koriste performantni hibridni sistem. Karakteriše ga snažnija verzija novog Mercedesovog rednog trolitarskog biturbo šestocilindraša.

Još jedan veliki debi za nemački brend, biće i, ekstremno dugo najavljivana G klasa. Bazirana je na novoj platformi koja bi trebalo da donese novu dozu praktičnosti i komfora.

Volkswagen

Kao što smo i više puta najavljivali, i predstavili vam tizer fotografije novog modela Jetta, sedma generacija će, premijerno biti prikazana u Detroitu. Jasna je familijarna linija sa nedavno testiranim Arteonom, samo sa primetnijim primesama sedan izvedbe. Počivaće na MQB platformi, na kojoj počiva bukvalno polovina modela VW grupe.

 

(279)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments