1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Concept X7 iPerformance u pokretnim slikama (video i galerija)
BMW Concept X7 iPerformance u pokretnim slikama (video i galerija)
0

BMW Concept X7 iPerformance u pokretnim slikama (video i galerija)

543
0
Podelite sa prijateljima:

BMW X6 je bio „poglavica“ BMW-ovog SUV portfolija poslednjih deset godina, ali, došlo je vreme da bude svrgnut s trona. Novi „kralj“ je X7, koji će biti izložen u hali bavarske marke u Frankfurtu, dok će prodaja krenuti tokom 2018. S obzirom na nomenklaturu, „sedmica“ s povišenim klirensom će biti nosilac najluksuznije opreme i najmodernije tehnologije koju Bavarci poseduju. Naravno, i Rolls-Royce Cullinan, prvi SUV britanske marke koja je pod BMW-ovom kapom, takođe treba da ima premijeru sledeće godine.

Da bi izdvojio novajliju od manjih X5 i X6, BMW će povećati međuosovinsko rastojanje, što će automatski za posledicu imati izdašniji kabinski prostor i mogućnost instalacije trećeg reda sedišta, kao što je i demonstrirano na iPerfromance konceptu sa šest individualnih sedišta.

Glasine govore da je u planu i „ultraluksuzna“ verzija X7 sa četiri sedišta.

Ono što je izazvalo lavinu kontroverzi je naravno (pre)naglašena maska hladnjaka, ali s obzirom da je reč o konceptu, za očekivati je da kod serijske verzije ovaj detalj bude „ublažen“. Isto važi i za masivne ventilacione otvore. Međutim, neke stvari će biti veće kod serijskog modela poput prednjih svetala, bočnih retrovizora i verovatno zadnje signalne grupe.

Dodatne modifikacije će mesto pronaći unutar kabine. Dok postavka armaturne table ne ide daleko od ustaljene BMW-ove filozofije, izgleda tehnološki naprednije, a utisak pojačavaju i displeji za putnike u drugom redu sedišta.

BMW još uvek nije saopštio informacije u vezi sa pogonom, ali dodatna vratanca za gorivo sugerišu da je reč o „plug-in“ hibridu.

(543)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments