1. Home
  2. Vesti
  3. Renault postigao dogovor sa radničkim sindikatima u Francuskoj
Renault postigao dogovor sa radničkim sindikatima u Francuskoj
0

Renault postigao dogovor sa radničkim sindikatima u Francuskoj

179
0
Podelite sa prijateljima:

Renault je bar na neko vreme “kupio” mir među radnicima u njegovoj matičnoj zemlji.

Francuski proizvođač objavio je da su ugovoreni uslovi za period od 2022. do 2024. godine u vezi sa fabrikama u njegovom domicilu. Renault ostaje posvećen planu da učini Francusku “centrom elektrifikacije” uz cilj proizvodnje od 700.000 vozila na godišnjem nivou.

Pogon u Duaiju ima sigurnu budućnost uz montažu električnog Meganea i nove generacije “petice”, slično je sa fabrikom u Dijepu odakle će dolaziti novi model brenda Alpine, dok će se u Batiliju obavljati proizvodnja narednog izdanja Mastera.

Iz pogona u Kleonu stizaće električni motori, dok će se delovi karoserija proizvoditi u Le Manu. Osim toga, Renault je najavio zapošljavanje novih radnika. Njih 2.000 biće uposleno na poslovima u samoj proizvodnji, dok će 500 biti dodato na spisak zaposlenih u razvojnim centrima.

Francuska marka je potvrdila da će obezbediti čak 10.000 kurseva za preobuku radnika, kako bi se obučili za nove neophodne pozicije, pre svega u vezi sa digitalizacijom i cirkularnom ekonomijom.

Renault je ranije istakao da planira otpuštanja među inženjerima, ali je sa najavljenih 2.000 ta brojka pala na 1.700 lica. Uz to, otkazi neće biti podeljeni, već će se zaposleni dobrovoljno javljati za odlazak iz preduzeća uz otpremnine.

Tri velika radnička sindikata su već potpisala novi sporazum sa Renaultom, i oni predstavljaju ukupno 76% zaposlenih. Jedan sindikat i dalje nije verifikovao, ali će po svemu sudeći učiniti to u narednim danima.

AutoRepublika 

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments