1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi Minijevi heč i kabriolet s oznakama Johna Coopera Worksa
Novi Minijevi heč i kabriolet s oznakama Johna Coopera Worksa
0

Novi Minijevi heč i kabriolet s oznakama Johna Coopera Worksa

21
0
Podelite sa prijateljima:

Mini je pre samo nedelju dana na Salonu automobila u Parizu sa velikom pompom predstavio moćne električne automobile iz linije JCW, i to su bili lepotani u obličju hečbeka i krosovera. Ali benzinci sa sufiksom John Cooper Works su tek prikazani i ovaj događaj je prošao nekako bez fanfara.

Sve ovo jasno pokazuje usklađenost prioriteta u Evropi. Ali, svakako da je dobro što su tradicionalni hečbek i kabriolet Mini John Cooper Works, oni koji su pokretani motorom SUS uopšte ugledali svetlost dana, zaokružujući formiranje nove porodice iz generacije F65/F67.

Njihov izgled dugo nije bio tajna, jer je jip ranije bila prikazana modifikacija s troja vrata, doduše u veoma laganoj kamuflaži. Pride, asortiman uključuje paket nazvan JCW Trim, koji s velikom pažnjom kreatora ponavlja sliku pravog hot heča. Dakle, „pravi“ Mini John Cooper Works poseduje agresivne branike s razvijenim otvorima za vazduh na prednjoj strani. Pojavile su se proširene obloge na pragovima, krma je dobila veliki difuzor, a hečbek ima i spojler iznad trećih vrata.

Celokupna školjka je prepuna crnog dekora visokog sjaja, pa tako postoji jedanaest boja koje možete izabrati (ako ste ozbiljan kupac 🙂 ), uključujući ekskluzivnu nijansu bakarno sive. Opciono su dostupne crvene ili crne „trkačke“ pruge. Na izbor vozačima su stavljeni i originalni točkovi s felnama prečnika 17 ili 18 inča. Gotovo jedina karakteristična osobina pravog JCW-a je vidno eksponirana centralna cev završetka sistema za odvod izduvnih gasova.

Unutrašnjost „nabrijanog” hečbeka i kabrioleta krasi dvobojni stil sa obiljem crvenih akcenata na instrument tabli i sedištima sa razvijenom bočnom podrškom. Postavljen je pun sportski volan sa ručicama za menjanje stepena prenosa, dok je multimedijalni sistem dopunjen režimom vožnje Go-Kart. Inače, može se reći da u ostalim pojedinostima imamo posla sa standardnim enterijerom modernog Minija s ovalnim centralnim ekranom prečnika 240 milimetara, a u čijem gornjem delu su smešteni instrumenti od značaja za sam tok vožnje.

Hečbek i kabriolet dopunjeni odrednicom John Cooper Works su opremljeni uobičajenim dvolitarskim turbobenzinskim motorom, koji je za njih podešen na 231 KS i 380 Nm. Snaga koja je stavljena na raspolaganje vatrenom vozaču, se nije promenila. Ali je zato najviši obrtni moment povećan za 60 Nm.

Ako je ranije bilo moguće birati između „menjača mehaničara“ i klasičnog „menjača automatika“, sada su automobili opremljeni alternativnom sedmostepenom „robotizovanom“ transmisijom s dvostrukom spojnicom, koji svu pogonsku silu šalje na prednju osovinu.

Hečbek ubrzava iz mesta do 100 km/h za istih 6,1 sekundi kao prethodni automatik s troja vrata, dok je maksimalna brzina kretanja povećana sa 246 na 250 km/h. Kabriolet predvidljivo zaostaje jer je teži, pa sprint traje 6,4 sekundi, dok je maksimum u pogledu brzine na nivou od 245 km/h.

Na kraju krajeva, kako i natuknusmo težina praznog vozila bez krova je 1.500 kilograma u odnosu na 1.405 kg koliko meri hečbek. Ali, obe verzije su dobile čvršće vešanje, podešeno da adekvatno proprati postavku kartinga, i pojačane kočnice. Inače, električni hečbek Mini John Cooper Works Electric pruža motor od 258 KS i 350 Nm, do 100 km/h ubrzava za 5,9 sekundi, ali maksimalna brzina je samo 200 km/h. Pih, kao da je nekome potrebno više.

Mini John Cooper Works s benzinskim pogonom se sada može naručiti, ako govorimo o tržištu u Nemačkoj. Hečbek košta najmanje 40.650 evra (isto kao i električni JCW), dok je kabriolet dostupan po ceni od 44.650 evra. Da se kladimo da će cene u srpskom katalogu biti uvećane za 10%, koliki će „popust“ kupci i dobijati. Naravno, ako pitaju za isti 🙂

AutoRepublika

(21)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments