1. Home
  2. Prezentacije
  3. BYD Han je prošao kroz proces velikog ažuriranja
BYD Han je prošao kroz proces velikog ažuriranja
0

BYD Han je prošao kroz proces velikog ažuriranja

37
0
Podelite sa prijateljima:

Godine 2020, velika limuzina Han postala je vodeći model BYD-a. Pre dve godine je već bio podvrgnut laganom ažuriranju, ali sada je izvršena još jedna modernizacija, koja se uglavnom odnosila na tehnički deo. Iako postoji i važna promena u stilu. Ako su ranije hibridne i električne verzije limuzine izgledale drugačije, sada imaju isti dizajn.

Osnova je izgled dosadašnjeg električnog automobila sa užim farovima i „slepom“ pločom umesto uobičajene rešetke hladnjaka. Restilizacija je donela modifikovane branike i crni dekor umesto hroma. Dimenzije su ostale iste: dužina – 4.995 mm, širina – 1.910 mm, visina – 1.495 mm. Međuosovinsko rastojanje – 2.920 mm. Različite verzije imaju felne prečnika 18 ili 19 inča.

Na prednjoj ploči nalazi se ekran novog medijskog sistema sa povećanom rezolucijom, iako je njegova veličina ostala ista (15,6 inča). Unutrašnjost skupih verzija koristi napa kožu, aluminijum i furnir drveta. Prednja sedišta imaju masažer u 10 tačaka, ventilaciju i grejanje. Instaliran je audio sistem Dynaudio od 775 W sa dvanaest zvučnika. Najavljen je novi autopilot DiPilot 300 koji ima 30 senzora i procesor Nvidia Orin-X sa podrškom za veštačku inteligenciju, a u skupljim verzijama biće dopunjen lidarom na krovu.

Hibridna verzija BYD Han DM-i je dobila pogon pete generacije. Uključuje turbo motor 1.5 (156 KS, 225 Nm) i jedan elektromotor (272 KS, 315 Nm) na prednjoj osovini, koji uglavnom rotira točkove. Takav sedan može da dostigne 100 km/h za 6,9 s, maksimalna brzina je 200 km/h. Kapacitet trakcione baterije još nije preciziran, ali obezbeđuje domet od 125 km u električnom režimu, a ukupan domet dostiže 1.350 km.

Električni BYD Han EV prešao je sa električnog sistema od 400 na onaj od 800 V. Deklarisana je podrška terminalima za punjenje kapaciteta do 155 kW; kada se koriste, dopunjavanje baterije za domet od 160 km će trajati 10 minuta.

Električna limuzina se nudi u tri verzije sa trakcionim baterijama kapaciteta 60,5 kWh, 72 kWh i 85,4 kWh. Nazivni domet prema ciklusu CLTC je 506 km, 605 km i 701 km, respektivno. Sve tri verzije imaju jedan elektromotor na prednjoj osovini, razvija 204, 228 i 245 KS, ali vreme ubrzanja do stotke (7,9 s) i maksimalna brzina (185 km/h) su iz nekog razloga isti za sve verzije.

U ažuriranom asortimanu još uvek nema varijanti sa pogonom na sve točkove, one će biti dodate kasnije. Konačno, šasija je ažurirana: Han sada ima novo zadnje vešanje sa pet karika i prilagodljive amortizere svuda okolo.

Ažurirane limuzine BYD Han se već mogu naručiti u Kini. Hibridna verzija košta od 166 hiljada juana (oko 21 hiljade evra), a za električni automobil se mora platiti najmanje 180 hiljada juana (oko 22,8 hiljada evra). Vrhunska verzija je procenjena na 236 hiljada juana (oko 3o hiljada evra).

AutoRepublika

(37)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments