1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Škoda prikazuje još pojedinosti iz unutrašnjosti novog Elroqa
Škoda prikazuje još pojedinosti iz unutrašnjosti novog Elroqa
1

Škoda prikazuje još pojedinosti iz unutrašnjosti novog Elroqa

95
1
Podelite sa prijateljima:

Mladoboleslavski proizvođač automobila nedavno je objavio prvi crtež unutrašnjosti predstojećeg manjeg električnog krosovera, koji će se zvati Škoda Elroq, a sada su poznati još neki detalji…

Već na prvoj slici može se primetiti srodnost novog Elroqa sa većim modelom Enyaqom, ali sada je proizvođač automobila dodao nove uglove i objavio više detalja. Sada znamo da će displej multimedije koji viri iz centra kontrolne table nuditi dijagonalu od 13 inča.

Još jedna zanimljivost se može uočiti kada se pogleda volan, gde prvi put od početka proizvodnje logo krilate strelice zamenjuje natpis Škoda  sa kvačicom integrisanom u slovo S. Ovo je jedan od elemenata novog modernog dizajnerskog jezika Solid, koji se uglavnom ogleda u spoljašnjim oblicima.

Na skicama se takođe vidi manja instrument tabla iza volana sa dva kraka, konzola sa nekoliko klasičnih dugmadi u centru kontrolne table, elegantna integracija ventilacionih otvora, birač smera integrisan u centralni tunel umesto na stubu upravljača, a ovog puta verovatno neće biti ni dovoljno prostora za skladištenje.

Pored toga, proizvođač automobila nas još jednom podseća na svoj naglasak na održivosti, kada u velikoj meri koristi materijale Recititan i Technofil u kabini.

Prvi sadrži do 78% reciklirane ambalaže PET, još 6% su reciklirana vlakna od stare odeće i 16% tkanine je od nove PET. Pored toga, vlakna se obrađuju bez hemijskog tretmana.

Technofil je tkanina koja se sastoji od 75% recikliranih vlakana Econil (nastalih od otpada kao što su ribarske mreže, ostaci tkanina ili tepisi) i četvrtine poliestera. Materijal treba da bude veoma izdržljiv i, štaviše, da se može reciklirati.

Elroq će ponuditi četiri verzije dizajna enterijera: Studio, Loft, Lodge i Suite. Istovremeno, svaka verzija će ponuditi veći udeo održivih materijala nego ranije. Ipak, na premijeru novog modela moraćemo da sačekamo do jeseni.

AutoRepublika

(95)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB