1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Jedinstveni Rolls-Royce Spectre Semaphore kreiran u čast Kalifornije
Jedinstveni Rolls-Royce Spectre Semaphore kreiran u čast Kalifornije

Jedinstveni Rolls-Royce Spectre Semaphore kreiran u čast Kalifornije

161
0
Podelite sa prijateljima:

Pebble Beach Concours d’Elegance u Kaliforniji je uvek magnet za bogatu javnost, a samim tim i za proizvođače luksuznih automobila. Ove godine, Rolls-Royce Bespoke je pripremio jedinstveni električni automobil, Spectre Semaphore, za izlaganje na događaju.

Prema rečima njegovih kreatora, inspirisan je neformalnom elegancijom primorske Kalifornije i predstavlja nove standarde luksuza za mladu klijentelu.

Jedinstveni električni kupe je dobio ime po žutoj boji semafora na njegovoj karoseriji.

Međutim, najupečatljiviji detalj automobila je složena šara na haubi. Zove se Marbled Paint Spill i trebalo je više od 160 sati da se napravi, pošto su majstori Rolls-Royce Bespokea prvo ručno naneli srebrnu boju, a zatim nekoliko slojeva prozirnog laka da bi postigli bešavni efekat.

Unutrašnjost takođe koristi kombinaciju dve žute nijanse kako bi naglasila svetao i sunčan kalifornijski pravac specijalne verzije.

Žuto kraljevstvo je razblaženo belim i sivim detaljima. Drveni umeci na prednjem panelu su obojeni u boju slonovače sa inkluzijama srebrnog liskuna. Pragovi su ukrašeni spomen pločom Pebble Beach i fabričkom pločom fabrike u Gudvudu u Engleskoj.

Tehnologija osnovnog električnog automobila Rolls-Roycea Spectrea ostaje nepromenjena.

Postoje dva elektromotora ukupne snage 585 KS i 900 Nm, kao i trakciona baterija kapaciteta 120 kWh, koja obezbeđuje približno 520 km autonomije po WLTP-u.

Vazdušno oslanjanje je tipa Planar Suspension – sa stabilizatorima koji se odvajaju na pravoj liniji.

Premijera uživo jedinstvenog kupea Rolls-Roycea Spectrea Semaphorea održaće se 16. avgusta na Pebble Beach Concours d’Elegance.

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments