1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljena spoljašnjost Volkswagena Transportera T7
Predstavljena spoljašnjost Volkswagena Transportera T7
4

Predstavljena spoljašnjost Volkswagena Transportera T7

930
4
Podelite sa prijateljima:

Marka Volkswagen je odavno počela da postepeno predstavlja Transporter sedme generacije. Vredi podsetiti da je ovaj projekat rezultat saradnje VW-a i američke kompanije Ford (odgovarajući savez je stvoren još 2020. godine).

Zato nije iznenađujuće što je najbliži rođak ovog novog modela nemačkog brenda jednotonski kombi Ford Transit Custom predstavljen 2023. godine, a novi Caravelle je Tourneo Custom.

Sada je proizvođač pokazao kombi T7 u putničkoj verziji Caravelle i u verziji PanAmericana. Kao što se i očekivalo, eksterijer novog Volkswagena Transportera pokazuje detalje potpuno električnog kombija ID. Buzza i Multivana.

Budući komercijalni model ima novu prednju optiku sa LED „držačima“ svetla za vožnju duž donje ivice, veliki „osmeh“ rešetke hladnjaka sa horizontalnom trakom ofarbanom u boju karoserije, uredan usis vazduha integrisan u donji deo prednjeg branika.

U profilu su vidljive tradicionalne kvake na vratima i standardni retrovizori. Verzija PanAmericana ima donji deo prednjeg i zadnjeg branika od neobojene plastike, a bočne strane imaju odgovarajuće preklope na lukovima točkova i vratima kombija.

Prikazana putnička verzija Caravelle (predviđena za devet putnika) ima donje delove prednjice i zadnjice, kao i bočne strane, ofarbane u boju karoserije. Vertikalna zadnja svetla su napravljena u stilu pikapa Amaroka.

Nemačka kompanija je krajem prošle godine pokazala unutrašnjost nove generacije Volkswagena Transportera, a na detalje je skrenula pažnju prošle nedelje.

Podsetimo, u unutrašnjosti kombija mogu se videti isti okrugli volan kao i kod VW-a T6.1, a na prednjem panelu se nalazi virtuelna instrument tabla od 12 inča sa sopstvenom grafikom, kao i multimedijski sistem od 13 inča na dodir, nasleđena od „donatora“ iz Forda. Ispod je panel sa horizontalnim redom fizičkih dugmadi.

Poznato je da će novi kombi biti veći i prostraniji u odnosu na aktuelnu verziju. Standardna verzija ima dužinu povećanu za 146 mm i iznosi 5.050 mm, a rastojanje između osovina je povećano za 97 mm (do 3.100 mm), širina je povećana za 128 mm i sada iznosi 2.032 mm.

Krov može biti standardni ili visok, a druga opcija je dostupna u kombinaciji sa standardnim međuosovinskim rastojanjem.

Rastojanje između osovina produžene verzije novog Transportera je 3.500 mm, dužina 5450 mm; maksimalni kapacitet tereta je 9 kubnih metara.

Treba napomenuti da budući kombi sa standardnim međuosovinskim rastojanjem i visokim krovom ima maksimalnu korisnu zapreminu od 5,8 kubnih metara, dinamičko opterećenje krova do 170 kg i težinu vučne prikolice do 2,8 tona.

Transporter sledeće generacije pozajmio je svoje pogonske sisteme od Fordovih blizanskih modela.

Asortiman novajlije će uključivati dizel motore (dvolitarski EcoBlue, koji mogu da proizvedu 110, 150 ili 170 KS), plug-in hibridne sisteme (zasnovane na 2,5-litarskom benzinskom motoru sa prirodnim usisavanjem, koji dolazi sa elektromehaničkim varijatorom, ukupna snaga je 233 KS) i elektromotor na zadnjoj osovini (snaga – 116, 136, 218 ili 286 KS; na raspolaganju su baterije kapaciteta 54 ili 84 kWh).

Početna cena za novi Transporter je već objavljena: osnovni kombi u Evropi počinje od 36.780 evra.

AutoRepublika

(930)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Porodicna fotografija – tata i sin. Desno je tata, Ford Transit Custom. VW je preuzeo od njega skoro sve, cak celu karoseriju (to je najskuplja investicija!) na kojoj su zamenjeni samo plasticni elementi koji docaravaju VW dizajn. VW korporacija, krenuo je po belom svetu da moli za kooperacije, ne bi li tako dosla do savremenih softvera koje njihov nesrecni Cariad nije u stanju da razvije! 1. VW marka prvo je sklopila savez sa kineskim SAICom o kupovini njihovih platformi. 2. VW marka kupila je deo akcija Riviana da bi se docepala njegovog softvera. 3. Porsche je podpisao pakt sa Appleom… Pročitaj više »

Yankee

Zadnje 3 sedmice vozim T6 po Balkanu. Saradnja sa Fordom moze samo da pomogne T7 jer je T6 tezak traktor. Koliko je elektronika nepouzdana da ne govorim.

Matija

Kako ti kazes. Nemam nikakvo iskustvo sa novijim T modelima, znam samo da su se dosadasnji modeli nalazili na vrhu topliste najbolje prodavanih automobila u nemackoj!

Inace, desetak godina sam bio srecni vlasnik jednog T3 transportera: cista limena konzerva bez trunke tapacirunga, osim sedista 🙂 , turbodizal 1,6 lit. 70 KS, 105 km/h. To mi je bio najdrazi auto u karijeri! Nije imao servo volan ali je upravljac bio sasvim lagan za okretanje. Sa njim sam bezbroj puta vozio za Beograd. Putovanje traje dugo ali nema problema jer unutra ima mesta da se pruzis i odmoris koliko god hoces!

Yankee

Ima i pozitivnih karakteristika. Dosta je prostran za vozilo koji je slicnih dimenzija kao moj Chrysler 300. Enterijer nije „futuristicki“ kako to obicno biva kod danasnjih modela. 2.0 dizel super vuce iako je nas 6 vozilo u vozilu plus smo imali jel bese 9 torbi (6 velikih i 3 male). Sa negativne strane, nevidjeno tvrd, posebno 2. i 3. red sedista. Rece mi Grozdan da sam izabrao najmanje „civilizovnu“ verziju, a ne onu namenjenu bas za prevoz putnika tako da je to valjda za ocekivati. Dosta bucan unutra, moras da se deres da bi te cuo neko u 3. redu… Pročitaj više »